Εισβολή από τουρκικές ακταιωρούς στη Λέσβο!

Διαδοχικές προσπάθειες να «σπρώξουν» βάρκες με λαθρομετανάστες, κάνοντας τσαμπουκάδες στο Λιμενικό μας

Κανονική απόπειρα «ντου» εντός της ελληνικής επικράτειας είχαμε τις προηγούμενες ώρες από Τούρκους δουλεμπόρους που συνοδεύονταν και υποβοηθούνταν από σκάφη του τουρκικού λιμενικού.

Συγκεκριμένα, από αργά το βράδυ της Πέμπτης και ως το μεσημέρι της Παρασκευής στο στόχαστρο των δουλεμπόρων μπήκε η Λέσβος, καθώς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού καταγράφηκαν τουλάχιστον έξι περιστατικά με λέμβους γεμάτες επίδοξους λαθρομετανάστες να επιχειρούν να εισέλθουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι Τούρκοι, με απλά λόγια, επιχειρούν ακόμη μία φορά να διαρρήξουν τα ελληνικά σύνορα χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικούς κριούς τους μετανάστες. Τα σκάφη των δουλεμπόρων συνοδεύονταν από τουρκικές ακταιωρούς, που, όπως με νόημα συμπληρώνουν αναλυτές, έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια, δηλαδή και από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, επιχείρησαν να εμποδίσουν τα σκάφη του Λιμενικού από το να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να υπερασπιστούν τα θαλάσσια σύνορά μας.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια απόπειρα κλιμάκωσης της έντασης από πλευράς Τουρκίας, που ακόμη μία φορά δείχνει αποφασισμένη να εργαλειοποιήσει το Μεταναστευτικό προκειμένου να αποσπάσει κέρδη σε πολλαπλά μέτωπα.

Όπως τόνισε το Λιμενικό Σώμα σε ανακοίνωσή του, στις έξι αυτές περιπτώσεις πλοία ανοικτής θαλάσσης καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο πεδίο και παρακολουθούσαν στενά τα περιστατικά. Καμία από τις λέμβους αυτές δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να τις ωθήσουν εντός αυτών, συμπληρώνει το Λιμενικό, που κάνει λόγο και για περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από τουρκική ακταιωρό. Σε όλες τις περιπτώσεις όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς.

Το γεγονός ανάγκασε ακόμη και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη πρόκληση» κατά της Ελλάδας, που έχει ως σκοπό να προκαλέσει κλιμάκωση με τη χώρα μας. Οπως συμπλήρωσε, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτοί οι μετανάστες αναχώρησαν από τις τουρκικές ακτές και δεδομένου ότι υποβοηθήθηκαν από την Τουρκία δεν διέτρεχαν κίνδυνο.

Είναι σαφές ότι η τουρκική πλευρά δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει τις ελληνικές προτροπές για αποκλιμάκωση, καθώς κάθε εβδομάδα προκαλεί και σε ένα καινούργιο μέτωπο, υποδαυλίζοντας συνεχώς την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Το ερώτημα που προκύπτει είναι για πόσο καιρό η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίζει να κάνει ότι δεν βλέπει τις τουρκικές προκλήσεις και θα ελπίζει σε κάποιου είδους «συνεννόηση» με την Τουρκία.

Ποιο το νόημα της συνέχισης των διερευνητικών επαφών και πολύ περισσότερο της επίσκεψης Δένδια στην Αγκυρα το επόμενο δεκαπενθήμερο, όταν οι Τούρκοι δείχνουν ότι είναι διατεθειμένοι συνεχώς να δημιουργούν ακραίες καταστάσεις; Γιατί επιμένει η ελληνική πλευρά να δίνει «άλλοθι» με αυτή της την εμμονή στην «επαναπροσέγγιση» των δύο χωρών, όταν το μόνο που εισπράττει είναι συνεχείς προκλήσεις και ωμές επεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα