Ρωσικό ραπισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εμβόλια

«Μπορούμε να δώσουμε στην Ελλάδα ακόμη και 500.000 δόσεις» λένε οι ιθύνοντες του Sputnik

Ηχηρή ήταν η διάψευση των ισχυρισμών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον επίσημο λογαριασμό στο twitter του ρωσικού εμβολίου Sputnik, οι ιθύνοντες του οποίου δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να προμηθεύσουν ακόμη και με 500.000 δόσεις την Ελλάδα μέσα στον Μάιο. Με αφορμή δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστοτόπου euraktiv, στον οποίο υπήρχε περιγραφή της κόντρας μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, κατά την οποία ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία», ο λογαριασμός του Sputnik ήταν σαφής: «Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι, ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στον Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!» αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός θεωρούσε ότι η δήλωσή του θα έμενε εντός των τειχών της Βουλής και ήθελε για μια ακόμη φορά να αποδείξει τη «νομιμοφροσύνη» του προς τις εταιρίες που έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε, η κυβέρνηση εδώ και μήνες εμμένει στο να μην επιχειρεί να βρει λύσεις για το πρόβλημα που υπάρχει στον εφοδιασμό της χώρας με ικανό αριθμό εμβολίων για να μην «ενοχλήσει» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που ήταν υπεύθυνη για τις συμφωνίες, στις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν ανταποκρίνονται.

Μάλιστα, ίσως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται «βασιλικότερος του βασιλέως», καθώς ήδη αρκετές χώρες εντός της Ε.Ε. έχουν δηλώσει επισήμως την πρόθεσή τους να προμηθευτούν το ρωσικό εμβόλιο, προκειμένου να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους. Μάλιστα, ακόμη και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου συζητήθηκαν τόσο η διάθεση του εμβολίου στην Ε.Ε. όσο και η προοπτική από κοινού παραγωγής του εντός της Ε.Ε. Όμως, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αντί να προσπαθεί να σώσει τα απομεινάρια της οικονομίας και την τουριστική σεζόν, επιμένει να στηρίζει τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα