Ανδραβίδα: Αρχίζει στις 12 Απριλίου η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2021»

Άρχισε, με τη φάση της προετοιμασίας, η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2021», που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Ο αντικειμενικός σκοπός της άσκησης, που η κύρια φάση της θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 22 Απριλίου, είναι η παροχή ρεαλιστικής εκπαίδευσης σε όλο το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την Πολεμική Αεροπορία: επιθετικές, αμυντικές, αναγνώρισης, προσβολής στόχων εδάφους και επιφανείας, έρευνας και διάσωσης μάχης, κατά χρονικά ευαίσθητων στόχων, άμεσης καταστολής στόχων κ.λπ.

Η άσκηση έχει σχεδιαστεί ώστε να προσομοιώνει συνθήκες μάχης με «υψηλούς ρυθμούς», «αληθοφανή φθορά δυνάμεων» και, ως έναν βαθμό, τη σωματική και την ψυχική κόπωση που θα αντιμετωπίσει το προσωπικό κατά τις επιχειρήσεις.

Στην άσκηση, εκτός μεγάλου αριθμού μαχητικών και λοιπών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας, θα συμμετάσχουν οι Γαλλία (μαχητικά Rafale και Mirage 2000D), ΗΠΑ (μαχητικά F-16, μη επανδρωμένα αεροχήματα MQ-9 Reaper και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (μαχητικά F-16), Ισπανία (μαχητικά F-18), Ισραήλ (μαχητικά F-15 και F-16) και Κύπρος (ελικόπτερο AW139).

Πρόκειται για την έβδομη έκδοση της άσκησης «Ηνίοχος» που διεξάγεται με διεθνή συμμετοχή. Ας σημειωθεί ότι το υψηλό επίπεδο του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και η ικανότητα διεξαγωγής ασκήσεων που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές ασκήσεων στην Ευρώπη έχουν καταστήσει την άσκηση «Ηνίοχος» μία από τις πιο ανταγωνιστικές ασκήσεις στην Ευρώπη και στον χώρο της Μεσογείου, που παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους συμμετέχοντες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα