Προανακριτική για τον Παππά: Η ώρα των μαρτυρίων

Σήμερα η επιτροπή της Βουλής καταρτίζει τη λίστα για να αρχίσουν άμεσα οι καταθέσεις

Έφτασε η ώρα των μαρτύρων που θα καταθέσουν στη νεοσυσταθείσα προανακριτική επιτροπή κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η προανακριτική -που έκανε χθες «πρεμιέρα»- συνεδριάζει σήμερα το πρωί, προκειμένου τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την κλήτευση των μαρτύρων, ώστε να καταρτιστεί η σχετική λίστα και να αρχίσουν άμεσα οι καταθέσεις.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο πρώτος μάρτυρας που θα κληθεί να καταθέσει είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας αλλά και οι συνεργάτες του, ανάμεσα στους οποίους και ο Κυριάκος Τόμπρας.

Επιπλέον, αναμένεται να κληθούν προς κατάθεση ο Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς και εκπρόσωπος του Δημήτρη Κοντομηνά. Άλλωστε, ο Θάνος Πλεύρης (Ν.Δ.) ανέφερε την περασμένη εβδομάδα με νόημα ότι στη δικογραφία συγκαταλέγονται και οι καταθέσεις από τους Δημήτρη Κοντομηνά και Βαγγέλη Μαρινάκη, «ότι μόλις υπαναχώρησε από τη χρηματοδότηση του σχεδίου η εταιρία CCC, από τον δεύτερο ζητήθηκαν 20.000.000 ευρώ και από τον πρώτο να δώσει το 51% του καναλιού του στον κ. Καλογρίτσα». Επιπλέον, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να κληθεί για κατάθεση ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Κρέτσος, ενώ δεδομένο είναι πως θα εξεταστεί και εκπρόσωπος της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην κλήση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας. Οπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, είναι αδήριτη ανάγκη να κληθεί για εξηγήσεις ο Γιάννης Στουρνάρας, εφόσον τα χρήματα τα οποία κατέθεσαν οι εταιρίες οι οποίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τις άδειες ήταν από εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων και, όπως υποστηρίζουν, για τη νομιμότητά τους έχει εγγυηθεί ο ρυθμιστής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος…

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής τέθηκαν επί τάπητος διαδικαστικά ζητήματα, ενώ εξελέγη και το προεδρείο της, με τις θετικές ψήφους, εκτός της Ν.Δ., και των εκπροσώπων του ΚΙΝ.ΑΛ. και της Ελληνικής Λύσης.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Σταύρος Κελέτσης, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και γραμματέας ο Αναστάσιος Μπαρτζώκας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα