Κυριάκος Μητσοτάκης: Φταίνε όλοι, εκτός από την κυβέρνηση!

Αποποιήθηκε για άλλη μια φορά τις ευθύνες για την πανδημία και τα έριξε στους πολίτες, στα ΜΜΕ και στους επιδημιολόγους

Aπέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό. Οπως τόνισε, έχει αποφασίσει την εξάντληση της τετραετίας, αποδίδοντας την απόφασή του όχι μόνο σε παρελθούσες τοποθετήσεις του, αλλά και στο ότι ο ίδιος πιστεύει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Παραδεχόμενος ότι υπάρχουν δυσκολίες, αναταράξεις και φθορά -την οποία χαρακτήρισε ως αναμενόμενη-, επέλεξε να αναφερθεί στην άνετη κυβερνητική πλειοψηφία των 158 βουλευτών και ζήτησε να κριθεί στο τέλος της τετραετίας όχι μόνο για τη διαχείριση των κρίσεων που έτυχαν -και ήταν πολλές-, αλλά και για τη δυνατότητα να μπει ξανά η χώρα σε δυναμική τροχιά ανάκαμψης. Κάτι που τοποθέτησε χρονικά στο τέλος της τετραετίας, διαψεύδοντας όσους ισχυρίζονταν ότι αυτή θα ήταν άμεση. «Καμιά κουβέντα για εκλογές. Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε να προκαλέσει για μια ακόμη φορά και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «αν κάποιοι φοβούνται εκλογές και ανακαλούν αυτή τη συζήτηση, είναι δικό τους πρόβλημα».

Εντύπωση έκανε ο τρόπος με τον οποίο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το βήμα μιας τηλεοπτικής συχνότητας, προκειμένου να ζητήσει από ειδικούς που διαφωνούν με κάποιες από τις αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται να σωπάσουν και να αποδώσει ευθύνες σε… δημοσιογράφους για την κατάσταση των τελευταίων μηνών. Αποδεχόμενος μεν ευθύνη της κυβέρνησής του, τόνισε ότι υπάρχει ευθύνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, διότι φιλοξενούν με πάρα πολύ μεγάλη άνεση πάρα πολλούς ειδικούς, των οποίων οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα – φράση η οποία σχολιάστηκε εντόνως στον κύκλο των ΜΜΕ, με κάποιους να αναρωτιούνται αν η κυβέρνηση πρέπει να δίνει «λίστες εγκεκριμένων ειδικών» και από πότε ο πλουραλισμός στα ΜΜΕ είναι κάτι κακό.

Από το στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν γλίτωσαν ούτε οι «ειδικοί» της επιτροπής, από τους οποίους ζήτησε να εφαρμόζουν τις αρχές του… ΚΚΕ, λέγοντας ότι άπαξ και η επιτροπή παίρνει μια απόφαση πρέπει όλοι να υπερασπίζονται αυτήν και να μη μεταφέρουν την προσωπική τους άποψη. Πρόκειται για μια άποψη που αμφιβάλλει κανείς αν συνάδει με τις βασικές επιστημονικές αρχές τις οποίες πρωτίστως καλούνται να υπηρετήσουν οι επιστήμονες.

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει επιτυχημένη την επίσκεψή του στη Λιβύη. Ακόμα, με αδικαιολόγητη σιγουριά εκτίμησε -κόντρα σε πλήθος προβλέψεων σχετικών επιστημόνων- ότι οι Τούρκοι δεν θα ξαναβγούν με το «Oruc Reis» στο Αιγαίο, λόγω του ότι τα Ελληνοτουρκικά έγιναν μέρος των ευρωτουρκικών διαφορών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα