Γίναμε Μεξικό! Εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ μέρα μεσημέρι

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε δίκυκλο και είχαν στήσει ενέδρα «γάζωσαν» τον αστυνομικό ρεπόρτερ Γ. Καραϊβάζ στον Άλιμο

Από τη Νάντια Αλεξίου

Στόχος μαφιόζικης ενέδρας, που έστησαν δύο μαυροντυμένοι εκτελεστές σε ένα μικρό πάρκο επί της οδού Αννίνου στον Άλιμο, πολύ κοντά στο σπίτι του, έγινε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός λίγο μετά τις 2.15 χθες το μεσημέρι. Οι φονιάδες «γάζωσαν» τον αστυνομικό συντάκτη της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», πυροβολώντας τον συνολικά 17 φορές, με πιστόλι που ενδεχομένως έφερε σιγαστήρα. Ηταν το τρίτο θύμα δολοφονικής επίθεσης από τον δημοσιογραφικό χώρο, μετά τον Σωκράτη Γκιόλια και τον Στέφανο Χίο που στάθηκε τυχερός, σε δύο υποθέσεις οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες, όπως οι παρόμοιας εκτελέσεις στο Μεξικό, όπου βασιλεύει η διαφθορά. Ο άτυχος δημοσιογράφος είχε μόλις σταθμεύσει το όχημά του επιστρέφοντας στο σπίτι του από τον τηλεοπτικό σταθμό Star και την παρουσία του στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

Μόλις βγήκε, τον πλησίασε ένα δίκυκλο μικρού κυβισμού, στο οποίο, σύμφωνα με μαρτυρία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, επέβαιναν δύο άτομα με σκούρα ρούχα και ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν ο συνεπιβάτης άρχισε να τον πυροβολεί ξανά και ξανά, και σωριάστηκε αιμόφυρτος.

Το σώμα του δημοσιογράφου βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα στο παρκάκι, έξω από το αυτοκίνητό του. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση στις 2.28 και λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ένα ασθενοφόρο με γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε ότι το θύμα είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Οπως διαπιστώθηκε, έφερε έξι τραύματα από βολίδες, ωστόσο από τον χώρο οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών περισυνέλεξαν συνολικά 17 κάλυκες.

Το γεγονός ότι κανένας δεν άκουσε τους διαδοχικούς πυροβολισμούς οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι εκτελεστές χρησιμοποίησαν σιγαστήρα. Ως αργά χθες αναμένονταν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για να εξακριβωθεί αν ήταν ένα το όπλο της δολοφονίας κι αν είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής συλλέγουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, προσπαθώντας να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις των φονιάδων.

Αν και εξετάζεται ποιοι γνώριζαν τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως έγινε γνωστό, ακολουθούσε καθημερινά το ίδιο πρόγραμμα και το ίδιο δρομολόγιο, ενώ ήταν εξαιρετικά προσεκτικός στις επαφές του, ειδικά το τελευταίο διάστημα, καθώς είχε ανοιχτές εκκρεμότητες με ποινικές υποθέσεις.

Επομένως δεν είναι απίθανο οι εκτελεστές να τον είχαν παρακολουθήσει από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργαζόταν. Η νέα δολοφονική ενέδρα σε βάρος δημοσιογράφου, που μάλιστα κάλυπτε το αστυνομικό ρεπορτάζ, προκαλεί σοκ και έντονη ανησυχία στον χώρο της ενημέρωσης. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός έφηβου γιου. Είχε εργαστεί στις αρχές του 1990 στην «Απογευματινή» και στη συνέχεια στον «Ελεύθερο Τύπο», διατέλεσε αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1, στην εφημερίδα «Espresso» και τελευταία συνεργαζόταν με την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star, ενώ ήταν αποκλειστικός διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr.

Οι συνεργάτες του τον αποχαιρέτησαν με ένα λιτό κείμενο: «Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας. Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες. Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του. Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες».

Συγκλονισμένη από τη δολοφονική επίθεση στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Παράλληλα, επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου, καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα