Δύο ξένοι Τσίπρας και Τσακαλώτος! Απών από την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος

Σε πολιτική καραντίνα θέτει, αθόρυβα αλλά συστηματικά και επίμονα, ο Αλέξης Τσίπρας τον άλλοτε στυλοβάτη της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, επιβεβαιώνοντας ότι ο ρόλος του συντονιστή του τομέα της Oικονομίας που του ανέθεσε στον πρόσφατο εσωκομματικό ανασχηματισμό δεν ήταν παρά μια εύσχημη κομματική αποστρατεία.

Μετά τον ηχηρό αποκλεισμό Τσακαλώτου από τη διάσκεψη για την Τράπεζα Πειραιώς, που προκάλεσε αισθητή δυσφορία στον πρώην υπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να τον αφήσει έξω από το παιχνίδι και στη σημερινή κορυφαίας σημασίας διαδικτυακή εκδήλωση- συζήτηση στην οποία θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η παρουσίαση υπό τον τίτλο «Οικονομία – Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή – Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί στις 6 το απόγευμα από τον λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα στο facebook. Τον πρόεδρο θα πλαισιώνουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Οικονομίας Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνομιλήσει με τους Δημήτρη Αυγητίδη, καθηγητή Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, Αιμίλιο Αυγουλέα, καθηγητή Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Λούκα Κατσέλη, ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, πρώην υπουργό με καθοριστικό ρόλο στο προηγούμενο νομικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, Γιώργο Καββαθά, πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο της Κεντρικής Eνωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, και Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σε γενικές γραμμές, όπως έγραψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», το σχέδιο βασίζεται σε τρεις διακριτούς πυλώνες, που περιλαμβάνουν:

• διαγραφή των τόκων και μέρους του κεφαλαίου για το λεγόμενο «κορονοχρέος» νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ανέρχεται σε 7 δισ. προς το Δημόσιο και σε άλλα 10 δισ. προς τις τράπεζες,

• ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων που έχουν «στεγνώσει» με ταυτόχρονη παροχή κινήτρων για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας,

• γενναία ρύθμιση του Ιδιωτικού Χρέους με αντικατάσταση του ισχύοντος Πτωχευτικού Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα