Ο Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται τον Μένιο Φουρθιώτη

Απρεπείς χαρακτηρισμοί, μειωτικοί για δημοσιογράφους, που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, σε επικίνδυνες εποχές, σε μια χώρα όπου η «ελευθεροτυπία» αγνοείται, όπου δημοσιογράφοι δολοφονούνται ή διώκονται για όσα γράφουν. Όλα αυτά όχι από κάποιον τυχαίο πολίτη, αλλά από τον γενικό γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρο Καπάκο.

Τον άνθρωπο που είναι εκλεγμένος για να παλέψει για τους συναδέλφους του. Τον άνθρωπο που στη δική του βάρδια η δημοσιογραφία στην Ελλάδα μπήκε στην εντατική. Η Ελλάδα κατατάσσεται 24η στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, με 28,80 βαθμούς, ξεπερνώντας Μάλτα (30,16), Ουγγαρία (30,84) και Βουλγαρία (35,06).

Αντί να σκύψει το κεφάλι, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ επιτίθεται σε συναδέλφους του επειδή αποκάλυψαν τις πλαστές ταυτότητες του Μένιου Φουρθιώτη. Ο κ. Καπάκος κάνει επίθεση σε δύο ιστοσελίδες, documentonews και protothema, και μια εφημερίδα, τη «δημοκρατία», θεωρώντας πως έκαναν τις αποκαλύψεις γιατί εκτελούσαν σχέδιο επίθεσης κατά του ΕΔΟΕΑΠ και του ιδίου, καθώς ταυτίζει τον οργανισμό με το πρόσωπό του. Ουσιαστικά μοιάζει να στηρίζει τον κ. Φουρθιώτη, που προσποιούνταν τον δημοσιογράφο και όχι τους επαγγελματίες δημοσιογράφους με τις ψήφους των οποίων έχει εκλεγεί.

Ο κ. Καπάκος σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δείχνει ότι δεν σέβεται τους συναδέλφους του. Μεταφέρουμε από το άρθρο του:

«Τα σαΐνια της εφημερίδας “δημοκρατία” ανακάλυψαν πλαστή ταυτότητα του ΕΔΟΕΑΠ, μπερδεύοντας μια νόμιμη κάρτα υγείας, επειδή λένε δεν μπορεί ο Φουρθιώτης να είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ επειδή δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ! Λάθος από απειρία ή σκοπιμότητα την οποία μάλιστα αποφεύγουν να διορθώσουν. Και να σκεφθεί κανείς ότι λίγες ημέρες πριν η ΕΣΗΕΑ στήριξε εφημερίδα του συγκροτήματος όταν ο κύριος αυτός τους μήνυσε ζητώντας και τη σύλληψή τους. Θεμιτή και άγια η κριτική, ιδιαίτερα όταν είναι τεκμηριωμένη, άλλο όμως η κριτική κι άλλο η μονομερής ενημέρωση, τα λογικά άλματα και οι κακόπιστοι υπαινιγμοί». Δηλαδή, κ. Καπάκο, δεν πρέπει να κάνουμε κριτική επειδή εσείς κάνατε απλά αυτό που έχετε εκλεγεί να πράττετε;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα