Φαιδρότητες Πελώνη για τις νέες τουρκικές προκλήσεις!

Αδιανόητη δήλωση ότι το συμβάν με την εισβολή του πολεμικού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια της Κρήτης αφορά τη Γαλλία

Η «αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβερνητικής εκπροσώπου» ή, αλλιώς, πώς προσπαθεί το σύστημα Σημίτη να ακυρώσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλο τρόπο η αδιανόητη δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το συμβάν, όπου τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέβαλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απείλησε γαλλικό ερευνητικό, το οποίο διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή, απάντησε ότι το θέμα αφορά τη γαλλική πλευρά: «Έχουμε πει επανειλημμένως ως προς τα Ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση. Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά».

Σε επόμενη ερώτηση, η κυρία Πελώνη, συνέχισε στην ίδια λογική. Σοφία Φασουλάκη (Οpen): «Πώς απαντά η Αθήνα στην έμπρακτη αμφισβήτηση των ορίων της ελληνικής ΑΟΖ, που οριοθετηθεί η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία;» Αρ. Πελώνη: «Η ελληνική πλευρά εξέδωσε τη NAVTEX για το γαλλικό πλοίο. Αυτό τα λέει όλα».

Λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάνδρος Παπαϊωάννου, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, σε μια άλλη ανάγνωση από αυτή της κυρίας Πελώνη, θεωρεί ότι το γαλλικό σκάφος το οποίο αγνόησε τις τουρκικές απειλές ακύρωσε στην ουσία το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο. Τι να ισχύει, άραγε;

Η γραμμή Δένδια και υπουργείου Εξωτερικών ή αυτή του Μαξίμου, που ετεροκαθορίζεται από την ανάγκη του συστήματος Σημίτη, που θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τον Δένδια; Η δήλωση έγινε σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Αναμένονται απαντήσεις, καθώς ο κ. Παπαϊωάννου προανήγγειλε συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου τη Μεγάλη Τρίτη, στο πλαίσιο της πενταμερούς για την Κύπρο, ενώ αναμένεται η ημερομηνία από την Αγκυρα για τον επόμενο γύρο των διερευνητικών επαφών.

Και όλα αυτά γίνονται εν μέσω συνεχόμενων προκλήσεων από αξιωματούχους και συμβούλους του Ερντογάν, όπως ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας δήλωσε ότι η Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία και πως θα καταληφθεί από τουρκικά στρατεύματα, ενώ απειλεί και τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα