«Ζαλισμένοι» ακόμη στην Τουρκία από τη σθεναρή στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ Δένδια

Το… φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι, καθώς η επίσκεψη Δένδια στην Αγκυρα και κυρίως όσα δικαίως ανέφερε on camera ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκανε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχίζουν να αποτελούν πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία της γείτονος.

Χαρακτηριστικός ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Hurriyet», «Η διπλή πρόκληση της Ελλάδας», όπως έγραφε η τουρκική εφημερίδα, η οποία έκανε λόγο για «προσχεδιασμένη επίθεση» της Αθήνας κατά της Αγκυρας, βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνο τον Νίκο Δένδια αλλά και την έξοδο του γαλλικού ερευνητικού πλοίου νότια της Κρήτης.

Ειδικά για το θέμα της γαλλικής παρουσίας στην περιοχή η «Hurriyet» ανέφερε πως τη μέρα που ο Νίκος Δένδιας βρισκόταν στην Αγκυρα για συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Ελλάδα εξέδιδε NAVTEX (για τις 17-18 Απριλίου) για έρευνες γαλλικού σκάφους νότια της Κύπρου, εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας», κάτι όμως που «δεν έπιασε, καθώς η Τουρκία απάντησε, απομακρύνοντας το ελληνικό ερευνητικό πλοίο με γαλλική σημαία από την υφαλοκρηπίδα της»! Μάλιστα, στο άρθρο προαναγγέλλεται ότι θα υπάρξει κλήση του Ελληνα και του Γάλλου πρεσβευτή στην Άγκυρα στο τουρκικό ΥΠΕΞ, ώστε να δοθούν εξηγήσεις.

Πάντα κατά την τουρκική εφημερίδα, «αποδείχθηκε ότι η στάση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών δεν ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια. Αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα, την ώρα που έστελνε τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια στην Αγκυρα, αναλάμβανε παράλληλα δράση για να φέρει το υπό γαλλική σημαία πλοίο της εντός της υφαλοκρηπίδας μας στη Μεσόγειο την ίδια μέρα. Η Αθήνα προφανώς σχεδίαζε μία ταυτόχρονη κρίση. Αυτό κατέστησε σαφές ότι η Αθήνα είναι υπέρ της κρίσης και όχι του διαλόγου. Διπλή κρίση. Ταυτόχρονη κρίση».

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως ο τουρκικός Τύπος δεν κάνει… τυχαία αυτές τις αναφορές. Άλλωστε η Τουρκία, κάνοντας χρήση του παράνομου μνημονίου με τη Λιβύη, έστειλε το πολεμικό πλοίο της στην περιοχή με σκοπό να απειλήσει το γαλλικό, ούτως ώστε αυτό να αποχωρήσει από την περιοχή. Μόνο που το γαλλικό ερευνητικό βρίσκεται μόλις λίγα μίλια νότια της Κρήτης, σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα