Νίκος Κοτζιάς: «Δεν είστε πατριώτες στον ΣΥΡΙΖΑ»

Αποκαλύπτει εκ των υστέρων ότι πρώην σύντροφοί του ήθελαν να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία»!

«Βόμβες», που σκάνε με μικρή καθυστέρηση στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και κυβερνητικός εταίρος Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος σε συνέντευξή του διαπιστώνει τη δυσανεξία που διακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ όταν πρέπει να αναφερθεί στην έννοια «πατρίδα» και αποκαλύπτει ότι πολλοί πρώην σύντροφοί του δεν ήταν απλώς υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια, αλλά, ήθελαν να ονομαστούν σκέτα «Μακεδονία»!

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και ορισμένοι την ήθελαν και χωρίς καν τον προσδιορισμό “Βόρεια”. Τέτοιου είδους φωνές υπήρχαν και στο Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο έλεγαν ότι είμαι λίγο… σκληρός» λέει και σπεύδει να εξομολογηθεί το παράπονό του:

«Στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν μία εχθρική προδιάθεση, έλεγα πάντα ότι δεν υπήρξε άλλος συνεργαζόμενος που να τους φέρθηκε καλύτερα από εμάς. Με άλλους, όμως, συνομιλούν δημοσίως. Προσφάτως, ο κ. Τσίπρας εκθείασε δημόσια το έργο του Καμμένου με συνέντευξή του στο militaire.gr, και ο τελευταίος αποκάλυψε ότι εξακολουθούν να τα λένε φιλικά. Τώρα! Τρία χρόνια μετά την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και της κυβέρνησης

Σχολιάζοντας λεπτομερώς στην ίδια συνέντευξη, μεταξύ άλλων, το κείμενο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην ΥΠΕΞ παρατηρεί δηκτικά πως «στο κείμενο των 120 σελίδων που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προγραμματικές του θέσεις» του προξένησε «καταπληκτική εντύπωση» το γεγονός ότι «δεν υπάρχει η λέξη “πατριωτισμός”», ενώ στη συνέχεια επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει επίσης μόνο δύο φορές η λέξη “πατρίδα” – μία στη φράση “η Τουρκία ακολουθεί το σχέδιο της Γαλάζιας Πατρίδας” και άλλη μία στη φράση “να επαναπατρίσουμε τους ομογενείς”. Μέχρι εκεί φτάνει η έννοια της πατρίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κοτζιάς, εν κατακλείδι, καταγγέλλει μυστική διπλωματία των Κώστα Σημίτη και Θεόδωρου Πάγκαλου για να χαρίσουν το όνομα «Μακεδονία» στη FYROM.

Όπως αναφέρει, παρά τις διαβεβαιώσεις στους βουλευτές του, ο Σημίτης είχε διαμηνύσει, μέσω του Πάγκαλου, στον Βανς τη συμφωνία του για όνομα σκέτο «Μακεδονία» στο εσωτερικό και για διεθνή χρήση το «Μακεδονία (Σκόπια)».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα