Ράμα: «Σβήνει» από τον εκλογικό χάρτη τους Βορειοηπειρώτες

Βρόμικο παιχνίδι με την επιβολή 14ήμερης καραντίνας για όσους εισέρχονται στην Αλβανία ώστε να μην πάνε στις κάλπες της Κυριακής

Εκλογικό πραξικόπημα μέσω… κορονοϊού πραγματοποιεί ο Έντι Ράμα, έχοντας ως στόχο να «εξαφανίσει» τις ψήφους των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών που βρίσκονται στην Ελλάδα και είχαν ως σκοπό να επιστρέψουν στα πατρικά τους εδάφη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, η αλβανική επιτροπή ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού -που προφανώς χειραγωγείται από τον Έντι Ράμα- αποφάσισε την ισχύ από σήμερα υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών για όλους όσοι εισέρχονται στην επικράτεια της γειτονικής χώρας από την Ελλάδα και τα Σκόπια.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας της Αλβανίας, τόσο η χώρα μας όσο και τα Σκόπια είναι… επικίνδυνα και γι’ αυτό ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. Τόνισε μάλιστα ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων και αυτών που χάνουν τη ζωή τους έχει αυξηθεί. «Δεδομένης αυτής της κατάστασης πιστεύουμε ότι από αύριο θα είμαστε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες για όσους έρχονται από την Ελλάδα» τόνισε, ενώ έβαλε στο ίδιο κάδρο και τα Σκόπια, όπου επίσης υπάρχει σχετικά μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών. Με τον τρόπο αυτόν ο «κολλητός» του Ταγίπ Ερντογάν, Ράμα, επιχειρεί να «σβήσει» από τον εκλογικό χάρτη την ελληνική μειονότητα και να επιβάλει τους δικούς του εκλεκτούς στις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 25 Απριλίου. Οπως μάλιστα τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών, «η κίνηση αυτή του Ράμα δείχνει πως βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και παίζει τα τελευταία του χαρτιά με σκοπό να διατηρήσει τη θέση του. Η παρεμπόδιση των Αλβανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 25η Απριλίου είναι μια πράξη αντιδημοκρατική, σαν αυτές στις οποίες ο Ράμα μάς έχει συνηθίσει».

Σημειώνουν μάλιστα ότι η αλβανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει χαλαρά, συγκριτικά με άλλες χώρες, το φαινόμενο της πανδημίας, γεγονός που δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι η προκλητική αυτή απόφαση της κυβέρνησης Ράμα έρχεται παρά το γεγονός ότι την περασμένη περίοδο, όταν η Ελλάδα δεν είχε μεγάλο πρόβλημα με τον κορονοϊό, είχε επιτρέψει σε Αλβανούς εργάτες γης να έλθουν στη χώρα, για να μην έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Πολλοί εξ αυτών, όπως αποδεικνύεται, διέσπειραν τον κορονοϊό, αφού, όπως άλλωστε είχε αποκαλυφθεί, υπήρξε ολόκληρη βιομηχανία πλαστών πιστοποιητικών. Αφού λοιπόν αυτοί ήλθαν εδώ, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύθηκαν και στο καταπονημένο ΕΣΥ, η Αλβανία τώρα αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να μη δέχεται ανθρώπους. Συμπεριφορά που, αν μη τι άλλο, ίσως αποτελεί την επιτομή της αχαριστίας στις διεθνείς σχέσεις και είναι ενδεικτική του τρόπου σκέψης της αλβανικής κυβέρνησης, την οποία κατά τα άλλα η χώρα μας ξοδεύει πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο για να βάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα