Μητσοτάκης από «Ηνίοχο 21»: Η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο σταθερότητας και ασφάλειας

Την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας επισκέφθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παρακολουθήσει μέρος της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης «Ηνίοχος 21».

«Η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί πρωταγωνιστή στις αναμετρήσεις, αλλά και στις συζητήσεις. Στην αμυντική αποτροπή, αλλά και στην ειρηνική καταλλαγή. Με το εθνικό συμφέρον και το Διεθνές Δίκαιο μόνιμες πυξίδες της» δήλωσε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα προς την Αγκυρα.

«Η Ελλάδα πάντοτε θα προωθεί μια θετική ατζέντα, έχοντας ως θεμέλιο τις κοινές αξίες, τη συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, τους κανόνες καλής γειτονίας και τον αμοιβαίο σεβασμό που θα πρέπει πάντα να διέπει τις σχέσεις μεταξύ σύγχρονων χωρών. Την ίδια στιγμή», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς. Αντιμετωπίζουμε ένα νέο σύνολο απειλών. Ο κόσμος μας είναι εξαιρετικά περίπλοκος και η γειτονιά μας, δυστυχώς, γίνεται πιο ασταθής. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητές της και να αναβαθμίζει τις ένοπλες δυνάμεις της» ανέφερε. Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε εντυπωσιακές υπερπτήσεις και ελιγμούς των μαχητικών αεροσκαφών, επισκέφθηκε τον χώρο όπου φιλοξενούνται τα πληρώματα που συμμετέχουν στην άσκηση, ενώ δέχτηκε ως δώρο ένα τζάκετ με τα διακριτικά της φετινής άσκησης.

Ακολούθως, απένειμε βραβεία στους δύο πρωτεύσαντες στη Μικτή Σειρά Σχολής Οπλων Τακτικής για τα έτη 2019 και 2020, σμηναγούς Χρήστο Πετρόπουλο και Γεώργιο Κοντοφάκα, καθώς και στον σμηναγό Αναστάσιο Ανδρονιδάκη, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του Best Warrior στο NATO/TLP 2020.

Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τη στρατιωτική του θητεία στη Μαγνησία, σχολιάζοντας ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε, αλλά αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι το φρόνημα, η αυταπάρνηση και η αίσθηση του καθήκοντος με την οποία οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας υπηρετούν την πατρίδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα