Γελοιότητες της Αριστοτελίας Πελώνη περί συνωμοσιολογίας

Έωλο το επιχείρημα, όταν η ίδια η κυβέρνηση κρύβει τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αντί να απαντήσει επί της ουσίας στις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, συνεχίζει τις γελοιότητες περί «συνωμοσιολογίας» που καλλιεργείται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη, αυτή «χτίζει το αφήγημά της πάνω σε μια χειραγωγούμενη δήθεν από την κυβέρνηση επιτροπή». «Είναι ένα αφήγημα που προσβάλλει και τους επιστήμονες που έχουν ανεξάρτητη επιστημονική άποψη, η οποία και εκφράζεται εντός της επιτροπής» συνέχισε.

Θα έπρεπε όμως η κυρία Πελώνη να γνωρίζει ότι ο ασφαλέστερος δρόμος για να μην υπάρχει συνωμοσιολογία είναι αυτός της διαφάνειας. Η απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων θεμάτων εκ μέρους της κυβέρνησης και όχι να κρύβονται οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση πίσω από δήθεν εισηγήσεις της επιτροπής.

Η ίδια η κυβέρνηση, αρνούμενη να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, διαμορφώνει τις συνθήκες για οποιοδήποτε αφήγημα.

Ειδικά όταν στο φως της δημοσιότητας έρχονται στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο το «προφανές» για την κυρία Πελώνη, ότι δηλαδή «η επιτροπή αξιολογεί κάθε φορά τα επίκαιρα δεδομένα, εισηγείται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση αποφασίζει».

Αν δεν ήθελε «αφηγήματα» και «συνωμοσιολογίες» η κυβέρνηση ή η κυρία Πελώνη, ας έδιναν οι ίδιοι στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής. Κι αν όχι σε όλους τους Έλληνες, τουλάχιστον σε κάποιες από τις επιτροπές της Βουλής. Δεν το έκαναν όμως, άρα δεν υπάρχει αυτό το «ηθικό βάθρο» από το οποίο νομίζουν ότι μπορούν να κατακεραυνώνουν και να κάνουν λόγο για «συνωμοσιολογία».

Ας φροντίσει, λοιπόν, η κυρία Πελώνη να εκπληρώνει τον ρόλο της ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα του κυβερνητικού έργου, ας δώσει σαφείς απαντήσεις για τα υπάρχοντα ζητήματα των κυβερνητικών επιλογών και ας αφήσει τις κατηγορίες «της μόδας» κατά όποιου θέτει αυτά τα ζητήματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα