«Ζαλισμένος» ακόμη από τη… σφαλιάρα Δένδια ο Τσαβούσογλου φτιάχνει παραμύθια για πρόσφυγες

Η στάση και οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Αγκυρα είναι «ανοιχτή πληγή» για τους Τούρκους, που δεν λέει να κλείσει. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο «Haberturk», έδειξε ακόμη μία φορά την ενόχλησή του για τα επιχειρήματα Δένδια, που αποδόμησαν τις απαράδεκτες τουρκικές επιθυμίες. Είναι τέτοια η ενόχλησή του, που δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι πετάει στη θάλασσα τους πρόσφυγες: «Στο Αιγαίο γίνονται push backs. Πέταξαν (σ.σ.: οι Έλληνες) επτά Αφρικανούς με πλαστικές χειροπέδες στη θάλασσα, με αποτέλεσμα οι τρεις από αυτούς να πεθάνουν».

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσαβούσογλου είναι ακόμη «ζαλισμένος» από τη… σφαλιάρα Δένδια, την οποία, όπως δήλωσε, δεν περίμενε: «Δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα και δεν ήταν ειλικρινής. Πριν από τη συνέντευξη Τύπου η ελληνική πλευρά μάς είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε κάποια φράση η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα. Με αυτή την προσέγγιση όμως που επέλεξε η ελληνική πλευρά δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν παραπέρα οι σχέσεις. Εμείς, παρ’ όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι χωρίς προϋποθέσεις να συζητήσουμε θέματα των οποίων οι λύσεις είναι πιο εύκολες».

Ο κ. Τσαβούσογλου, παρά την πικρία που έβγαλε στη συνέντευξή του, δεν παρέλειψε να αποκαλέσει «προσωπικό φίλο και συνεργάτη» τον Νίκο Δένδια, ενώ ανακοίνωσε και συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Συμφωνήσαμε σε έναν οδικό χάρτη στη συνάντηση με τον πρόεδρό μας. Ο Δένδιας θα με προσκαλέσει στην Αθήνα. Μετά τη συνάντησή μας θα κανονίσουμε και συνάντηση του προέδρου με τον Ελληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Θα αποφασίσουμε γι’ αυτό αργότερα. Ο πρόεδρός μας είπε: “Είμαι πάντα έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη”».

Όσον αφορά τη νέα πρόκληση των Τούρκων νότια της Κρήτης, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι ήταν ελληνογαλλική προβοκάτσια: «Άλλο ένα δείγμα πως δεν έχουν καλές προθέσεις είναι ότι μια μέρα μετά τη συνάντησή μας με τον Νίκο Δένδια ένα γαλλικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο ήταν σχεδόν υπό την προστασία μιας ελληνικής φρεγάτας, επιχείρησε να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα