Επεκτείνουν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών!

Έρχεται αντιπροσωπία του κρατιδίου για συνεργασία στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου. Οι άλλες συμφωνίες

Τελικά, μήπως γίναμε συνέταιροι με τα Σκόπια και δεν το καταλάβαμε;

Αλλιώς, πώς να εξηγηθούν οι ανακοινώσεις από πλευράς Σκοπιανών για τη συνεργασία στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου, για την οποία έρχεται κυβερνητική αντιπροσωπία του κρατιδίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό τους Ζόραν Ζάεφ, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου;

Ερχονται για την υπογραφή της συμφωνίας με την ελληνική πλευρά, για την έναρξη της κατασκευής του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας των Σκοπίων Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Ο διασυνδετήριος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας – Σκοπίων θα ξεκινά από τη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στην πόλη Στιπ των Σκοπίων.

Με βάση τις προβλέψεις του «Συμφώνου Κατανόησης» που έχουν υπογράψει από το 2016 (επί ΣΥΡΙΖΑ) οι δύο πλευρές, ο ΔΕΣΦΑ θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει το ελληνικό τμήμα. Ο αγωγός θα έχει μήκος 50 χλμ., θα ξεκινά από την περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, στην περιοχή των Ευζώνων.

Αντιστοίχως, το τμήμα του αγωγού εντός της εθνικής επικράτειας των Σκοπίων θα έχει μήκος 110 χλμ. και θα εκτείνεται έως την πόλη Στιπ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κρέσνικ Μπεκτέσι αναφέρθηκε ακόμη στις ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησής του, για τη συμμετοχή των Σκοπίων στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στην Αλεξανδρούπολη και στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, στην ίδια πόλη!

Στον Εβρο θα γίνουμε, δηλαδή, κανονικοί συνέταιροι με τους Σκοπιανούς, και μάλιστα με τη βούλα, με τη συμφωνία που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία πριν από τις εκλογές «φώναζε» παντού ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσει την «ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών» και τώρα όχι μόνο την εφαρμόζει, αλλά την επεκτείνει και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, στο φυσικό αέριο, με το οποίο θα τροφοδοτούμε το γειτονικό κρατίδιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα