Θεσσαλονίκη: «Θερμή» υποδοχή στον Μητσοτάκη!

Διαμαρτυρίες γιατρών και ένταση με τα ΜΑΤ, που είχαν πάρει θέση έξω από το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

H επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη συνοδεύθηκε από υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις, εγκαίνια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», διαμαρτυρίες γιατρών, ένταση με τα ΜΑΤ, ανακοινώσεις για νέες συνδέσεις στον οδικό άξονα με Εδεσσα και Δράμα, αλλά και αγορές σε… τσουρέκια, που προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά τα έκανε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, από όπου έστειλε το πολιτικό μήνυμα:

«Η κυβέρνησή μας θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας»!

Ο πρωθυπουργός παρέστη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», στα εγκαίνια των 18 κινητών κλινών ΜΕΘ, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, ενώ έξω από το νοσοκομείο οι γιατροί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας ενίσχυση του προσωπικού, και είχαν μάλιστα μια κόντρα (ένταση) με τα ΜΑΤ, που βρέθηκαν εκεί (γιατί, άραγε;).

Το έργο των 18 κλινών ΜΕΘ βασίστηκε στη συνδρομή των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς, όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» που δώρισε τις κλίνες δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναβάθμιση δύο σημαντικών οδικών αξόνων, μέσω ΣΔΙΤ, στη βόρεια Ελλάδα, του άξονα Θεσσαλονίκη – Εδεσσα και του άξονα Δράμα – Αμφίπολη, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο πρωθυπουργός περπάτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και επαγγελματίες της πόλης, ενώ αγόρασε τσουρέκια.

«Επικοινωνιακή φιέστα» χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο τοπικός βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρήστος Γιαννούλης και πρόσθεσε ότι «για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να αποδράσει από την πραγματικότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου: «Για μια ακόμη φορά, ο κ. Μητσοτάκης ήρθε με άδεια χέρια στη Θεσσαλονίκη. Οσα τσουρέκια κι αν πάρει, δεν μπορεί ούτε να ξεγελάσει τους Θεσσαλονικείς ούτε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει στην πόλη η αδιαφορία του ίδιου και της κυβέρνησής του για τη μη στήριξη της Θεσσαλονίκης και της περιοχής».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα