ΚΙΝ.ΑΛ.: Αγριεύει το εσωκομματικό παιχνίδι

Ακονίζουν τα μαχαίρια οι μνηστήρες της ηγεσίας, παρά την έκκληση της Φώφης για «κατάπαυση του πυρός»

Κατάπαυση πυρός» από τα αντιμαχόμενα μέρη που βιάζονται να εκδηλώσουν τις φιλοδοξίες τους, αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτόν, όπως τους κατηγορεί η Χαριλάου Τρικούπη, το κόμμα εγκλωβίζεται στη δίνη της εσωστρέφειας, ζητεί η Φώφη Γεννηματά.

Για πρώτη φορά μάλιστα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αφήνει να εννοηθεί ότι στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας οι διαδικασίες -όπως κατ’ επέκταση και τα μητρώα μελών- θα είναι ανοικτές, κάτι που ζητούν τόσο η πλευρά του «ανυπόμονου» Ανδρέα Λοβέρδου, που πρώτος άνοιξε τον χορό των διεκδικητών, όσο και του θεσμικού Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος συνιστά μετριοπάθεια και αίσθηση ευθύνης. Αυτό σημαίνει ότι η μάχη αποκτά πλέον άγρια χαρακτηριστικά, καθώς οι εσωκομματικοί στρατοί θα αποδυθούν σε αγώνα εγγραφής νέων μελών, ώστε να είναι πανέτοιμοι από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν ανοίξουν επίσημα οι διαδικασίες.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε (Σκάι): «Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές μας διαδικασίες, που θα κρίνουν το μέλλον και την πορεία του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε αποφασίσει ότι από τον Σεπτέμβριο θα ασχοληθούμε με τα διαδικαστικά και θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες και τα πάντα. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής για δημοκρατικές διαδικασίες, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, και αυτό θέλουμε να επαναλάβουμε. Νομίζω ότι μπορώ να τα εγγυηθώ όλα αυτά και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, διότι και το 2015 και κυρίως το 2017 έγιναν με απόλυτη επιτυχία. Μέχρι τότε, έχω ζητήσει απ’ όλα τα στελέχη και της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου να επιδείξουν υπευθυνότητα και να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα της χώρας και του ελληνικού λαού».

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά της σχέδια και την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι το Κίνημα μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου και η ίδια θα δώσει τη μάχη, «με νύχια και με δόντια», για να μεγαλώσει το ΚΙΝ.ΑΛ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα