Αλέξης Τσίπρας: «Πιστεύετε ότι αποφασίζει ο Τσιόδρας; Διαρκώς εναντίον είναι»

«Θέσπισαν την ασυλία για να προστατεύσουν στελέχη τους»!

Η κυβέρνηση κρύβει τις ποινικές ευθύνες των στελεχών της πίσω από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και την πρωθυπουργική ανεμελιά, κατήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πιστεύετε ότι αποφασίζει ο Τσιόδρας; Διαρκώς εναντίον είναι» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη. Επισήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις, αλλά και ότι είναι απολύτως υποτιμητική για τους επιστήμονες η επίμαχη ρύθμιση, που θεσπίζει ποινικό ακαταδίωκτο για τους πολιτικούς με πρόσχημα την παροχή προστασίας στην επιστημονική κοινότητα. Ο ίδιος διερωτήθηκε για την πρακτική αναγκαιότητα της ρύθμισης, εφόσον ο ρόλος των επιστημόνων στην επιτροπή είναι γνωμοδοτικός, σπεύδοντας να απαντήσει ότι το όλο θέμα αφορά τα κυβερνητικά στελέχη που μετέχουν στην επιτροπή και πιέζουν για τη λήψη αποφάσεων με πολιτικά κριτήρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λειτούργησε στην πανδημία χωρίς σχέδιο και χωρίς στρατηγική, αλλά και χωρίς υπεύθυνα μέτρα για τις εστίες υπερμετάδοσης στη διάρκεια του εγκλεισμού (lockdown), με έμφαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους. «Η λογική του lockdown είναι εύκολη, το δύσκολο είναι πώς θα κάνεις στοχευμένες παρεμβάσεις για να μη διαλύσεις την οικονομία» παρατήρησε, ενώ έκανε λόγο για «λογική επιτήρησης και αυταρχισμού χωρίς αποτέλεσμα, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος, υπενθύμισε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού την προηγούμενη εβδομάδα για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου. «“Θα ανοίξω σε 15 ημέρες”, λέει ο πρωθυπουργός. Πού ξέρεις τις υγειονομικές συνθήκες για να ανοίξεις; Υπάρχει επιτροπή να σου το προβλέψει; Αρα τις αποφάσεις τις παίρνουν μόνοι τους, χωρίς να γνωρίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα» συμπέρανε.

Ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, στέλνει μήνυμα επιτυχίας, την ώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας από την έναρξή της. Επικαλέστηκε μάλιστα και τον Στέφανο Μάνο, ο οποίος πρόσφατα σε επικριτικό άρθρο του κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει την αλήθεια στον λαό, ότι δηλαδή οι συνθήκες δεν είναι ανώδυνες και ότι οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να επαγρυπνούν. Αναφερθείς στους εμβολιασμούς, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στηρίζοντας το πρόγραμμα, άφησε υπαινιγμούς για εμπορικούς ανταγωνισμούς περί του εμβολίου της AstraZeneca και δήλωσε ότι η κυβέρνηση «ξεστοκάρει» τα εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρίας, ανοίγοντας την πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39.

Σχετικά με τις δηλώσεις Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων άνομων θυλάκων στο Δημόσιο, τόνισε ότι δεν μπορούν να ομιλούν εκείνοι που έκαναν επιτελικό γιουρούσι, ενώ για την οικονομία ισχυρίστηκε ότι ποτέ άλλοτε άλλη κυβέρνηση δεν είχε τέτοιες χρηματοδοτικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση μιας οικονομικής κρίσης.

Ειδικά για την ΕΡΤ, όπου αναγνώρισε ότι «λάθη κάναμε κι εμείς», ανέφερε: «Δεν μπορείς να βάζεις στην ΕΡΤ δημοσιογράφο που ήταν στο Γραφείο Τύπου σου όταν ήσουν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα