Καταθέτει την Τετάρτη ο απρόθυμος Καλογρίτσας

Αρωμα εκλογών, καθώς οι υπουργοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να «βομβαρδίσουν» τη Βουλή με σειρά νομοσχεδίων μετά το Πάσχα

Ολιγοήμερη είναι η «ανάσα» που παίρνουν οι «300», καθώς αμέσως μετά το Πάσχα επιστρέφουν στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, τα οποία θα είναι άκρως βεβαρημένα. Αυτό ισχύει κυρίως για τους βουλευτές που είναι μέλη της περιβόητης προανακριτικής κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, οι οποίοι θα επιστρέψουν στη Βουλή την Τετάρτη του Πάσχα προκειμένου να παραστούν στην πολυαναμενόμενη κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η απροθυμία του εργολάβου να καταθέσει στην προανακριτική έχει πονοκεφαλιάσει τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς η σύσταση της επιτροπής βασίστηκε αποκλειστικά στους ισχυρισμούς του. Ωστόσο, παρά την αρχική ψυχρολουσία που υπέστη η Ν.Δ. εξαιτίας του αιτήματος αναβολής της κατάθεσης του κ. Καλογρίτσα, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ένα κλίμα αισιοδοξίας, με κυβερνητικά στελέχη να σχολιάζουν πως ο εργολάβος για ό,τι καταθέσει έχει και αποδείξεις…

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο πως θα προσέλθει την Τετάρτη στη Βουλή, καθώς έχει απειληθεί ακόμη και με βίαιη προσαγωγή. Αμέσως μετά την κατάθεση του εργολάβου, η οποία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα τουλάχιστον τριήμερη, ακολουθούν εκείνες των Βαγγέλη Μαρινάκη, Κώστα Βαξεβάνη και Δήμου Βερύκιου ως εκπροσώπου του Δημήτρη Κοντομηνά, οι οποίες αναμένεται να βάλουν «φωτιά» στο Κοινοβούλιο.

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Ταυτοχρόνως, κι ενώ θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις της προανακριτικής, σε διπλανή αίθουσα της Βουλής, εκείνη της Ολομέλειας, θα δοθούν μεγάλες μάχες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, λόγω του νομοθετικού… οργασμού που θα επικρατήσει. Οι υπουργοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να «βομβαρδίσουν» τη Βουλή με σειρά νομοσχεδίων, ενώ στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου σχολιάζεται εντόνως ότι αυτή η κατά ριπάς νομοθέτηση θυμίζει προεκλογικές εποχές.

Μητέρα των μαχών θεωρείται, δικαίως, το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη με τις αλλαγές στα εργασιακά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει έτοιμος να το αντιμετωπίσει και εντός και εκτός Βουλής. Σύμμαχος εν προκειμένω θα είναι και η ελάσσονα αντιπολίτευση, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν θεωρείται πιθανόν να βρεθεί κόμμα το οποίο να υπερψηφίσει τη «γαλάζια» πρωτοβουλία που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση βιάζεται την ίδια ώρα να ψηφίσει και την κατάργηση της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ, τον νόμο δηλαδή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Πάνος Σκουρλέτης. Το υπουργείο Εσωτερικών, μάλιστα, φέρνει άμεσα νομοσχέδιο και για την κινητικότητα, με τον Μάκη Βορίδη να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι στόχος είναι η θέσπιση ενός Ενιαίου Συστήματος που να αντιμετωπίσει τον κατακερματισμό του θεσμικού πλαισίου και την έλλειψη εγγυήσεων διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις διαδικασίες επιλογής για τις θέσεις που καλύπτονται.

Αναμένεται, ακόμη, η κατάθεση του νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη για τις λαϊκές αγορές, αλλά και του νομοσχεδίου του Κώστα Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια και τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο. Αμφότερα τα νομοθετήματα έχουν προκαλέσει -για διαφορετικούς λόγους το καθένα- πολιτική αντιπαράθεση και ζωηρή συζήτηση στην κοινωνία, η οποία και θα μεταφερθεί στη Βουλή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα