Μηνύματα πολιτικών για το έγκλημα της Marfin, που παραμένει ατιμώρητο

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται από την ανείπωτη τραγωδία της Marfin, κατά την οποία τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μία έγκυος, έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που προκλήθηκε από μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας επί της οδού Σταδίου, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του πρώτου Μνημονίου, με τον πολιτικό κόσμο να στέλνει μηνύματα για την τραγική επέτειο, την ίδια ώρα όμως που το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο.

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για το εκ νέου άνοιγμα του φακέλου και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, τα οποία υποτίθεται πως θα συντελέσουν στην ταυτοποίηση των εμπρηστών της τράπεζας, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, δημιουργώντας ευλόγως την εντύπωση της προσπάθειας επικοινωνιακής εκμετάλλευσής της και μάλιστα εις βάρος των συγγενών των τριών θυμάτων που περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη 11 χρόνια. Η χθεσινή, μαύρη επέτειος τιμήθηκε από την πολιτική ηγεσία της χώρας με σχετικά μηνύματα, κάτι που όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι. Ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε: «Εντεκα χρόνια από τη δολοφονία της Παρασκευής Ζούλια, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη. Εντεκα χρόνια από τη μαύρη ημέρα που στιγμάτισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε από την πλευρά του πως «θυμόμαστε και τιμάμε τις τέσσερις ζωές που χάθηκαν πριν από 11 χρόνια, με την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού της Marfin». Αίσθηση προκάλεσε και το μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τους νεκρούς στη Marfin. Και τώρα, μετά από τόσα χρόνια, ξέρουμε πόσο μάταιες ήταν όλες εκείνες οι διαδηλώσεις και πόσο ανόητα τα συνθήματα που θα μας οδηγούσαν εκτός Ε.Ε. Θυσιάστηκαν λοιπόν για μας». Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης κατέθεσε ανθοδέσμη στη μνήμη των νεκρών, ενώ το κόμμα του ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα