Ο Κυριάκος προλογίζει σήμερα εκδήλωση που τιμά τον Κουρτς για την ελευθεροτυπία

Βραβείο στους… «δολοφόνους» του Τύπου

Άντε και στα… δικά του! Την άλλη φορά να απονεμηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη το βραβείο για την ελευθερία του Τύπου και να τον προλογίσει κάποιος άλλος πρωθυπουργός, με… ανάλογη συμβολή, όπως προλογίζει αυτός τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, στον οποίον απονέμεται σήμερα στη Βαυαρία το συγκεκριμένο βραβείο από τον εκδοτικό όμιλο Weimer Media Group, στο πλαίσιο της φετινής Συνόδου «Λούντβιγκ Ερχαρντ». Στο θέμα της βράβευσης, όπως και στο γεγονός ότι θα προλογίσει (διαδικτυακά) ο Ελληνας πρωθυπουργός, αναφέρονται ρεπορτάζ του «Politico», της «New Europe» και άλλων ευρωπαϊκών μέσων.

Εξάλλου, οι… βίοι και των δύο απέναντι στον Τύπο φαίνεται ότι είναι παράλληλοι… Ο κ. Μητσοτάκης, με τη γνωστή «λίστα Πέτσα», έδωσε πέρσι 22.000.000 ευρώ στον Τύπο για την προβολή του «Μένουμε σπίτι», ενώ τη μερίδα του λέοντος μοίρασε σε φιλικά προ την κυβέρνηση ΜΜΕ – ακόμα και στον προφυλακισμένο σήμερα Μένιο Φουρθιώτη είχε δώσει. Τους επόμενους μήνες έδωσε ακόμα μερικά εκατομμύρια.

Περίπου την ίδια περίοδο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του «Politico» ο Αυστριακός δημοσιογράφος Otmar Lahodynsky, η κυβέρνηση Κουρτς έδωσε 100.000.000 ευρώ διαφημιστική δαπάνη (από το κράτος και κρατικά ελεγχόμενες εταιρίες και οργανισμούς) προς tabloid εφημερίδες και media, την ώρα που σοβαρά ΜΜΕ πήραν ελάχιστα χρήματα. Το «Politico», πάντως, ανεβάζει το συνολικό κονδύλι στα 210.000.000 ευρώ έως το 2024… Λέτε να χρειαστεί και ο κ. Μητσοτάκης να δώσει… 200.000.000 ευρώ για να πάρει το βραβείο;

«Ο Κουρτς δεν βοήθησε καθόλου στην εξάπλωση της ελευθερίας του Τύπου στην Αυστρία» καταλήγει ο Αυστριακός δημοσιογράφος Otmar Lahodynsky, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Politico», ο Σεμπάστιαν Κουρτς κατηγορείται για προσπάθεια ελέγχου των media μέσω των κρατικών διαφημίσεων και ενισχύσεων.

Αυτό για τον έλεγχο των media δεν είναι άγνωστο στην Ελλάδα. Πόσα και πόσα θέματα δυσάρεστα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνοούνται ως μη γενόμενα από τα μεγάλα και ισχυρά ΜΜΕ!

Η Ικαρία, η ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, αλλά μην πάμε πολύ πίσω. Το τελευταίο και πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου (τα οποία έκανε βασικό θέμα η «κυριακάτικη δημοκρατία») και τα οποία αγνοήθηκαν, γιατί ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα