Η Siemens «λάδωσε» το ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα της Δικαιοσύνης

Τι δήλωσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ κατέληξε 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα από τη Siemens, «στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά, και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα».

Αυτό αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, απαλλάσσοντας τον πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο για την κατηγορία της δωροδοκίας και υιοθετώντας τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό ότι το 1 εκατομμύριο μάρκα κατέληξε στα ταμεία του τότε κυβερνώντος κόμματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά τη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών για τα «μαύρα» κονδύλια της Siemens.

«Το δικαστήριο πείθεται ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του χρηματικού αυτού ποσού, στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά, και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Τέτοια δε χαρακτηριστικά είχε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δέσποζε στην πολιτική ζωή του τόπου ως κυβερνητικό κόμμα για σχεδόν δυόμισι δεκαετίες, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 2000, σημαίνον στέλεχος του οποίου (ΠΑΣΟΚ) ήταν ο τεσσαρακοστός τρίτος κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος, και στα ταμεία του οποίου (ΠΑΣΟΚ) δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι κατέληξε το ποσό αυτό» αναφέρει η δικαστική απόφαση που καθαρογράφτηκε πριν από λίγες ημέρες.

Με την ίδια απόφαση που απήλλαξε τον Θ. Τσουκάτο, το δικαστήριο προχώρησε στην καταδίκη 22 κατηγορούμενων στελεχών της Siemens, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία, ο Χρήστος Καραβέλας, που δεν έχει εντοπιστεί μετά τη διαφυγή του στο εξωτερικό, και στελέχη της μητρικής εταιρίας.

Σχολιάζοντας το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου για τις μίζες της Siemens, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε:

«Πριν από 15 χρόνια, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας, έδωσα εντολή να ερευνηθεί το σκάνδαλο της Siemens. Σήμερα, στην ιστορική απόφαση του Εφετείου αναφέρεται ότι η Siemens σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά χρηματοδοτούσε παράνομα στην Ελλάδα τα τότε κόμματα εξουσίας.

Προτείνω στους πολιτικούς μου διώκτες να ξεπλύνουν και το σκάνδαλο της Siemens ως σκευωρία μου, όπως ακριβώς επιχειρούν στο σκάνδαλο της Novartis, και να με εκδικηθούν για άλλη μια φορά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα