Ο Χρήστος Καλογρίτσας έδωσε τα SMS με τον Νίκο Παππά

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων με τον πρώην υπουργό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής

Άνω κάτω έγινε ξανά η προανακριτική-μπάχαλο της Βουλής, όπου συνεχίζεται σε κλίμα έντασης και πόλωσης η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, με τον Νίκο Παππά αυτή τη φορά να είναι εκτεθειμένος εξαιτίας της δημοσιοποίησης των συνομιλιών του με τον πάλαι ποτέ «κόκκινο» εργολάβο.

Σε κάθε περίπτωση, από τη μια οι συγκεχυμένες αναφορές του βασικού μάρτυρα και από την άλλη οι εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις και ερμηνείες που δίνουν στην εξέτασή του Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτρέψει το έργο της προανακριτικής, μετατρέποντάς την σε πεδίο δημιουργίας μικροκομματικών εντυπώσεων. Την παρτίδα επιχείρησε να σώσει ο Χρήστος Καλογρίτσας, καταθέτοντας «καυτά» SMS, τα οποία αντήλλασσε με τον Νίκο Παππά, αναφορικά με τη συνάντηση με τους Χούρι για τη δημιουργία καναλιού, μέσα από τα οποία αποδεικνύεται ότι ήταν σε επικοινωνία, ενώ φαίνεται και με ενάργεια η εξαιρετικά στενή σχέση των δύο ανδρών.

Αν και κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για μηνύματα «που προκαλούν θυμηδία», τα SMS, στα οποία, μεταξύ άλλων, ο εργολάβος αποκαλεί «καμάρι μου» και «λεβέντη μου» τον Νίκο Παππά αφήνουν έκθετο τον πρώην υπουργό. «Ο Νίκος Παππάς με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες» κατέθεσε ακόμη ο μάρτυρας, ενώ άφησε υπόνοιες και για εκβιασμούς από ψηλά. «Με δούλευαν μαζί με τον δικηγόρο κ. Ματζουράνη και, στο τέλος, με πήδ*ξαν κανονικά. Μετά, με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το “Documento”. Πολύ πάνω! Όχι σαν εσάς εδώ, πολύ πιο ψηλά» υποστήριξε, ενώ, όταν τον ρώτησε ο Παύλος Πολάκης ποιους εννοεί, απάντησε «ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανακάνε μου την ερώτηση»…

Εν τω μεταξύ, σύγχυση προκαλούν οι αναφορές του κ. Καλογρίτσα στα χρήματα για τις άδειες, καθώς, αν και κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «τα χρήματα “τα δανείστηκα”» και τα έβαλα», στη συνέχεια άφησε να διαρρεύσει υπεύθυνη δήλωση του γιου του στην οποία ανέφερε ότι δεν έχει δανειστεί από τράπεζα τα 8 εκατ. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε αλλοίωση των πρακτικών της προχθεσινής συνεδρίασης, με τον Νίκο Παππά να καταθέτει μήνυση εις βάρος του προέδρου της επιτροπής Σταύρου Κελέτση, με τον τελευταίο ωστόσο να δηλώνει πως «τα πρακτικά έχουν αποδοθεί πιστά, δεν διαγράφηκε τίποτα από την κατάθεση του μάρτυρα».

Η κατάθεση του εργολάβου διεκόπη, ύστερα από δικό του αίτημα, και συνεχίζεται σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα