Νovartis: Ποιος θέλει να ξεχάσουμε τον Τσενεκίδη;

Ποιος θυμάται το στέλεχος της Novartis Νίκο Τσενεκίδη, ο οποίος την Πρωτοχρονιά του 2017 βρέθηκε να ακροβατεί σε ένα πεζούλι του 13ου ορόφου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει; Ποιος θυμάται ότι το στέλεχος της Novartis, όταν πείστηκε από την Αστυνομία να σταματήσει να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του, άρχισε να φωνάζει, με δάκρυα στα μάτια, «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρίας» και να εκφράζει φόβους για τη ζωή του;

Για όσους θυμούνται και για όσους δεν θυμούνται, ο Νίκος Τσενεκίδης, ο οποίος άρχισε να εργάζεται στη Novartis Hellas το 2010 ως μάνατζερ προώθησης του φαρμάκου για τον διαβήτη Galvus και συνέχισε τα επόμενα χρόνια παίρνοντας διαρκώς προαγωγές, εκείνη την ημέρα ζήτησε να μιλήσει σε έναν εισαγγελέα. Τον επισκέφτηκε στη συνέχεια, για να του πάρει κατάθεση, η τότε εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, αλλά ο ίδιος άρχισε να εμφανίζεται πιο μετριοπαθής, υποστηρίζοντας πως το περιστατικό της απόπειρας οφειλόταν σε εμμονές που ανέπτυξε επειδή τον είχαν ενημερώσει από τη Novartis πως θα υποβληθεί σε εσωτερικό έλεγχο.

Η κατάθεσή του και όσα είχε να πει για τη δράση του φαρμακευτικού κολοσσού στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια υποβαθμίστηκαν εξαιρετικά, παρά το γεγονός ότι στο διάσημο πλέον ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis η υπόθεσή του περιλαμβάνεται.

Άγνωστο παραμένει, επίσης, μέχρι σήμερα αν ο γιατρός σύζυγος της κυρίας Ράικου Λάζαρος Καρνέσης, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη Novartis, γνώριζε και προσωπικά τον κ. Τσενεκίδη.

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι πως ο κ. Τσενεκίδης, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται για τη Novartis, στην έδρα της εταιρίας στη Βασιλεία της Ελβετίας, αναβαθμίστηκε στην ιεραρχία μετά το συγκεκριμένο περιστατικό. Ισως να είχε ενδιαφέρον η Δικαιοσύνη να ζητήσει ξανά μία μαρτυρία του.

Μαρία Παναγιώτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα