Το Μαξίμου χάνει τον έλεγχο των βουλευτών!

Διαφοροποίηση της Άννας Ευθυμίου στο εργασιακό νομοσχέδιο, η οποία ζήτησε βελτιώσεις σε σημαντικές ρυθμίσεις

Το τελευταίο διάστημα κάθε μέρα κι από ένας βουλευτής της Ν.Δ. διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή σε νομοσχέδια ή άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, δίνοντας την εντύπωση ότι ο έλεγχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει χαθεί, παρόλο που στο Μέγαρο Μαξίμου μιλάνε για μεμονωμένα περιστατικά.

Χθες, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Αννα Ευθυμίου διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις και ζήτησε βελτιώσεις σε σημαντικές ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, που εκτός από την πολιτική τους σημασία έχουν και επιστημονική-νομική σημασία, καθώς η κυρία Ευθυμίου είναι δικηγόρος-εργατολόγος. Η βουλευτής είπε ότι παραμένουν το 8ωρο και το 40ωρο, τόνισε όμως ότι η σχέση εργοδότη και εργαζομένου δεν είναι ισότιμη, γιατί υπάρχει σχέση εξάρτησης, λέγοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι στην πράξη οι εργοδότες θα καταστρατηγήσουν το 8ωρο και το 40ωρο.

«Χρειάζεται να υπάρχει αύξηση των ελεγκτικών μηχανισμών» είπε και τόνισε: «Υπάρχει η δυνατότητα αίτησης του εργαζομένου να διευθετήσει τον χρόνο εργασίας του. Το 8ωρο και το 40ωρο παραμένουν. Όμως γνωρίζουμε ότι η σχέση εργοδότη και εργαζομένων δεν είναι ισότιμη σχέση, γιατί υπάρχει μία σχέση εξάρτησης». Η κυρία Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας και την ιδιότητα της εργατολόγου, είπε ακόμα ότι το ΣΕΠΕ πρέπει να στελεχωθεί περισσότερο και να μη γίνει «νέο ΕΦΚΑ», ενώ ενστάσεις διατύπωσε και για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας ωραρίου. «Είναι σημαντική αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μπουν όλοι. Να γίνει προτεραιοποίηση» είπε και ζήτησε να μπουν ποσοστά τηλεργασίας.

«Δεν μπορεί μία επιχείρηση να στέλνει όλο το προσωπικό της σε τηλεργασία. Να μπουν συγκεκριμένα ποσοστά. Να επικαιροποιήσουμε στην τηλεργασία την έννοια του εργατικού ατυχήματος».

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν διαφοροποιηθεί για ένα άλλο σημαντικό νομοσχέδιο, αυτό της συνεπιμέλειας, οι κυρίες Όλγα Κεφαλογιάννη και Μαριέττα Γιαννάκου. Ακόμα ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας προχώρησε σε καταγγελίες για την κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ στην Ηλεία και είπε ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για βουλευτής, ενώ αιχμές για μη αποτελεσματική αστυνόμευση, με αφορμή τις πολλές δολοφονίες το τελευταίο διάστημα, έχουν αφήσει ο Γ. Κουμουτσάκος και ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος.

Επιμένει ο Τζαβάρας: «Δεν συμμετέχω σε γελοιότητες. Δεν θα ξαναείμαι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ.»

Επιμένει στις καταγγελίες του κατά του υπουργείου Παιδείας και, κατ’ επέκταση, κατά της κυβέρνησης, με φράσεις όπως «σε κωμωδία και γελοιότητες δεν συμμετέχω», ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, επαναλαμβάνοντας ότι, λόγω αυτών των καταστάσεων, δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα. Θέμα αιχμής των καταγγελιών του, η κατάργηση δύο πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία, αλλά και η αντιεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Ωστόσο, παρά τις φωτιές που άναψε, τη σφοδρότητα με την οποία προέβη στις καταγγελίες του και τη σοβαρότητά τους (καθώς, εκτός από το παραπάνω θέμα, κατήγγειλε και λαθεμένη αντιεγκληματική πολιτική, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και όσων υπουργών υποστηρίζουν την αύξηση των ποινών ως μέσο αποτροπής εγκλημάτων), κανείς από την κυβέρνηση, το κόμμα της Ν.Δ. και το Μέγαρο Μαξίμου δεν ενδιαφέρθηκε να επικοινωνήσει μαζί του και να συζητήσει όσα καταγγέλλει. Αντίθετα, όπως λέει σε συνομιλητές του, επικοινώνησαν πολλοί συνάδελφοι μαζί του για να του συμπαρασταθούν. Στους συνομιλητές του λέει ακόμα ότι μίλησε γιατί θέλει να αλλάξουν κάποια πράγματα και όχι για να βλάψει την κυβέρνηση. Μιλώντας χθες στον Alpha 98,9 επανέλαβε ότι δεν θα ξαναείναι υποψήφιος βουλευτής, και για το θέμα της κατάργησης τμημάτων είπε ότι με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ούτως ή άλλως, θα μειωθούν οι σχολές, αναρωτώμενος «γιατί αυτό πρέπει να γίνει εκ των προτέρων;».

«Δεν συμφωνώ με αυτόν τον τρόπο που γίνεται η σύνταξη του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, γιατί για να κάνουμε τη σύνταξη αυτή προηγουμένως θα πρέπει να έχουμε διαμορφώσει την πραγματικότητα, το τοπίο που θα αποτυπώσει ο χάρτης» είπε. Αναφορικά με την άποψη της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως ότι η απόφαση είναι του Πανεπιστημίου Πατρών, είπε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και επιτέθηκε και στη Σύγκλητο λέγοντας: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η Σύγκλητος πήρε την πρωτοβουλία, αλλά ας αναφέρουμε ότι συγκλητικοί έχουν γίνει και μια σειρά καθηγητές των πρώην ΤΕΙ. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ούτε διδακτορικό. Αυτό είναι μια ανωμαλία, την οποία πρέπει να διορθώσουμε».

Ο κ. Τζαβάρας προανήγγειλε πρωτοβουλία για ίδρυση μη κρατικού Περιφερειακού Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με τα 20.000.000 ευρώ, με τα οποία, όπως είπε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Πατρών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα