Καλογρίτσας: «Ήξεις αφήξεις» και… καρφιά στον Παππά!

Ανακολουθίες, αντιφάσεις και αναφορές σε Μαρινάκη και Κοντομηνά σημάδεψαν την τρίτη κατάθεση στην προανακριτική

Εν αμφιβόλω τίθεται η αξιοπιστία του Χρήστου Καλογρίτσα, του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, αποκλειστικά στον οποίο βασίστηκε η Ν.Δ. προκειμένου να συστήσει την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς όχι μόνο δεν προσκόμισε κάποιο νέο αποδεικτικό στοιχείο, αλλά επικαλέστηκε πολλάκις ασθενή μνήμη προκειμένου να μην απαντήσει με σαφήνεια στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, εάν οι υπόνοιες και οι αιχμές που άφησε έχουν έρεισμα στην πραγματικότητα, τότε προκύπτει σαφώς θέμα κατάχρησης εξουσίας και διαπλοκής ανάμεσα στον ίδιο, στον Νίκο Παππά και σε άλλους μιντιάρχες, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Καταθέτοντας για τρίτη συνεχή ημέρα στην προανακριτική επιτροπή, ο Χρήστος Καλογρίτσας, αν και μίλησε για την ύπαρξη αποδεικτικού υλικού και στοιχείων που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του περί επαφών του με τον Νίκο Παππά για τη δημιουργία καναλιού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε πως «φαντάζεται» ότι «σαν να του ήρθε χθες στον ύπνο του» και πως «σαν να θυμάται» πως υπάρχουν αυτά τα στοιχεία.

Πάντως, παρά τις ανακολουθίες, τις αντιφάσεις και τα πισωγυρίσματά του, ο ισχυρισμός του ότι συνάντησε, με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά, τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Κοντομηνά αφήνει απολύτως εκτεθειμένο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Την ίδια ώρα, επέμεινε πως στο θέμα του τηλεοπτικού σταθμού ήταν «μπροστινός» και είχε «τις μετοχές του Νίκου Παππά», ενώ υποστήριξε πως ο τελευταίος «κοιμόταν σπίτι του». Μάλιστα, ανέφερε πως είχε πάει στο Μαξίμου «πολλές φορές», ωστόσο, όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξε χρήση του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «αφήστε τα αυτά. Σας παρακαλώ…

Ο πρωθυπουργός είναι θεσμός αλλιώτικος. Για μένα, το Αλέξης – Χρήστος είναι φιλία. Το πρωθυπουργός – Χρήστος είναι τιμή». Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επιμένουν να μιλούν για κατάθεση που «προσφέρει άφθονο γέλιο», λέγοντας πως «ο άνθρωπος που πρώτα δήλωσε ότι έβαλε μόνο το όνομά του παραδέχθηκε ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ», καθώς και ότι «ήταν τελικά “μπροστινός” του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι παραδέχθηκε πως στην εταιρία του γιου του υπήρχαν 8 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι έβαλε ακόμα 6,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να λάβει φορολογική ενημερότητα ο γιος του, ενώ μιλούν για «ήξεις αφήξεις» του μάρτυρα, εφόσον έχει υποστηρίξει ότι δεν διέθετε χρήματα. Σύμφωνα πάλι με πηγές της Ν.Δ., ο Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε πως έδινε λεφτά και στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα χρήματα που έδωσε, δίχως ωστόσο να μιλά συγκεκριμένα. «Μου τα χρωστάτε αυτά κι άλλα. Πολάκη, μη φωνάζεις. Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής, λοιπόν, με τα λεφτά μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, προκαλώντας ένταση στη συνεδρίαση. Σημειωτέον ότι η κατάθεσή του έλαβε χώρα εν μέσω πολέμου ανακοινώσεων ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη «γαλάζια» παράταξη να κάνει λόγο για «σκοτεινό κύκλο» με «μπροστινούς», «ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων» και για μια κυβέρνηση «που λειτουργούσε ως παρακράτος».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ψευδομάρτυρα» ο οποίος διαψεύδεται από τη Δικαιοσύνη, τους μάρτυρες, τα ντοκουμέντα και τον γιο του. Η κατάθεση του εργολάβου θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, καθώς δήλωσε κώλυμα για σήμερα, για λόγους υγείας, ενώ αποφασίστηκε να μη συνεδριάσει η επιτροπή ούτε αύριο, λόγω του… εορτασμού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα