Δικαίωση! Επίδομα γονικής μέριμνας στον παππού!

Μια μεγάλη αδικία, που πήγε να διαμορφωθεί εξαιτίας των ανάλγητων αποφάσεων των κρατικών οργανισμών, ήρθε να διορθώσει η Δικαιοσύνη, δίνοντας σημαντική ανάσα σε μια βασανισμένη οικογένεια.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την υπ’ αριθ. 108/2021 απόφασή του, επιδίκασε οικογενειακό επίδομα αναδρομικά και εντόκως σε παππού συνταξιούχο, που είχε την κατά νόμο γονική μέριμνα της εγγονής, και μάλιστα μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας της. Το Ανώτερο Δικαστήριο των Αθηνών απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο ΕΦΚΑ, αρνούμενος τη χορήγηση της οικογενειακής παροχής στον ασκούντα τη γονική μέριμνα της εγγονής συνταξιούχο παππού.

Συγκεκριμένα, ο συνταξιούχος λάμβανε σύνταξη από το 2007 με τη νόμιμη προσαύξηση του οικογενειακού επιδόματος, καθώς από το 1999 ασκούσε την επιμέλεια και, ακολούθως, τη γονική μέριμνα της εγγονής του. Όμως, το 2011, το επίδομα διεκόπη λόγω της ενηλικίωσης της κοπέλας και το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίων Αναργύρων έκανε δεκτή την αίτηση του συνταξιούχου για συνέχιση της παροχής, καθώς η κοπέλα ήταν πλέον φοιτήτρια στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σκεπτικό της παράτασης ήταν ότι το επίδομα θα μπορούσε να δίνεται έως το 24ο έτος ηλικίας της κοπέλας, όπως ακριβώς συμβαίνει για μια σειρά άλλων παροχών.

Αυτή τη «φοβερή» σπατάλη ήρθε να διακόψει με παρέμβασή της η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δύο χρόνια αργότερα, το 2013, για να οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια. Την επόμενη χρονιά, ο συνταξιούχος δικαιώθηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, όμως η αναλγησία της διοίκησης δεν εξαντλήθηκε εκεί, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να προχωρήσει, όπως και έκανε, στην άσκηση έφεσης!

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, 10 χρόνια μετά την έναρξη της απίστευτης περιπέτειας του συνταξιούχου και της εγγονής του, έκρινε εν τέλει ότι καλώς λάμβαναν την προσαύξηση του οικογενειακού επιδόματος και διέταξε τον ΕΦΚΑ να τους καταβάλει τα ποσά αναδρομικά και εντόκως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα