Μαξίμου – Αρκουμανέας θέλουν την εξόντωση της «δημοκρατίας»

Αγωγή 1.000.000 ευρώ για στραγγαλισμό και φίμωση της εφημερίδας! Αφορμή, το ρεπορτάζ για τη λανθασμένη καταγραφή κρουσμάτων στην Περιφέρεια Κοζάνης

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Την οικονομική εξόντωση ειδικά (!) της «δημοκρατίας» κι όχι κάποια -δήθεν- ηθική δικαίωση είναι ξεκάθαρο πως επιθυμεί ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, με την απόφασή του να καταθέσει αγωγή (τόσο ο ίδιος όσο και ο ΕΟΔΥ ως νομικό πρόσωπο) με την οποία απαιτούνται συνολικά 1.000.000 ευρώ (500.000 ο ΕΟΔΥ και 500.000 ο Παναγιώτης Αρκουμανέας) από την εφημερίδα μας για το δημοσίευμα που αποκάλυπτε το τραγικό λάθος στην καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως, σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής είχαν αποκαλύψει πως στις 13 Ιανουαρίου, από τα 53 νέα κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ ως επιβεβαιωμένα, τα 32 ήταν κρούσματα του Νοεμβρίου του 2020, που είχαν βρεθεί «μαγικά» στη λίστα, με μερικούς μήνες… χρονοκαθυστέρηση.

Το ρεπορτάζ μας είχε τονίσει ότι το μπάχαλο (αν όχι η σκοπιμότητα) πίσω από την καταγραφή έκανε ακόμη πιο δραματικές τις συνέπειες για την περιοχή, καθώς συντελούσε στο να αποφασιστεί η συνέχιση του σκληρού lockdown, που βίωνε η περιφερειακή ενότητα ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Είχαμε τονίσει, τέλος, πως το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαίωνε την αποκάλυψή μας για τα… «διπλά βιβλία» ΕΟΔΥ – ΗΔΙΚΑ, που προκάλεσαν ύποπτο χάος στην καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται λανθασμένες αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα.

Όπως αναφέραμε, τις αποκαλύψεις για την Κοζάνη δεν είχε κάνει η «δημοκρατία». Τις είχαν κάνει, πρώτα απ’ όλα, τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς είχε απειλήσει με μηνύσεις μετά την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ των λανθασμένων κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης. Μάλιστα, ο κ. Πλακεντάς, στις 14 Ιανουαρίου, κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να ξεκινήσει έρευνα για τυχόν ευθύνες των προσώπων που διαχειρίστηκαν τον έλεγχο της καταγραφής και της ιχνηλάτησης των κ ρουσμάτων.

Αλλά και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, την ημέρα αποκάλυψης της λανθασμένης καταγραφής κρουσμάτων ζήτησε -δικαίως- εισαγγελική παρέμβαση. Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι είχε ζητήσει και η «δημοκρατία» στο επίμαχο δημοσίευμα, για το οποίο τώρα διώκεται. Το πιο ειρωνικό απ’ όλα είναι ότι αναρίθμητα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και αυτά που αντιμετωπίζουν με ανεπιφύλακτη αποδοχή κάθε κυβερνητική πράξη, είχαν αναφερθεί δηκτικά στο γεγονός, κάνοντας λόγο για μπάχαλο του ΕΟΔΥ. Φυσικά, ύστερα από όλο τον σάλο και τις έντονες αντιδράσεις, ο ΕΟΔΥ διόρθωσε το λάθος. Γιατί, λοιπόν, ο ΕΟΔΥ και ιδίως ο κ. Αρκουμανέας διώκουν τη «δημοκρατία»;

Ξηλώθηκε… το αφήγημα της κυβέρνησης για «Covid free νησιά»

Η κυβέρνηση, που έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ ανευθυνότητας απέναντι στους Ελληνες, ακόμη και σήμερα, μία εβδομάδα μετά την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, εξακολουθεί να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση, παρά να την απασχολεί η πραγματικότητα. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, ενώ καθημερινά οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός αποθεώνονται από τα ΜΜΕ της επιρροής τους, τα πράγματα στη χώρα πάνε από το κακό στο χειρότερο όσον αφορά τους εμβολιασμούς, την πορεία της πανδημίας και, κατ’ επέκταση, τον τουρισμό.

Την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η κυρία Παπαευαγγέλου αναγκάστηκε να κάνει εκ νέου έκκληση ώστε να προσέλθουν για να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 50 ετών: «Κάνω έκκληση στους πολίτες άνω των 50 ετών να ξεπεράσουν τους φόβους τους, τις δυσκολίες τους και να εμβολιαστούν έστω και τώρα».

Φαίνεται ότι τα μέλη της απαξιωμένης πλέον από την κοινή γνώμη επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν συμμερίζονται τους πανηγυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κικίλια και των υπόλοιπων λαλίστατων και αερολογούντων μελών της κυβέρνησης. Οι τελευταίοι διαψεύδονται καθημερινά από την πραγματικότητα και φτάνουν στο σημείο να γίνονται περίγελος όταν τολμούν να πουν τα μεγαλόστομα ψεύδη εκτός των ελληνικών συνόρων. Οπως ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που έγινε… παιχνίδι στα χέρια δημοσιογράφου του BBC, καθώς προσπάθησε να πείσει ότι η Ελλάδα πάει καλά στους εμβολιασμούς. Ωστόσο ο δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ τον «προσγείωσε» με τα πραγματικά στοιχεία και ο κ. Θεοχάρης αναγκάστηκε να… υποκύψει στην αλήθεια.

Πόσο υπολογίζουν οι υπόλοιπες χώρες τις αοριστολογίες και τα ψεύδη που εκστομίζουν τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης έγινε κατανοητό και από το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» στις 11 Μαΐου για την κακή πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα κατείχε την 26η θέση ανάμεσα στις 30 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στη λίστα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με μία δόση. Ο μέσος όρος είναι 30,6% (επίσης πολύ χαμηλός), ενώ στη χώρα μας το ποσοστό κυμαίνεται στο 24,4%!

Οι αργοί ρυθμοί στους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού αλλά και η έλλειψη σχεδιασμού είχαν αποτέλεσμα να ανοίξει η τουριστική σεζόν στις 14 Μαΐου και η κυβέρνηση να ανακαλύψει τότε ότι δεν έχουν εμβολιαστεί οι νησιώτες, άρα πάει περίπατο το σύνθημα «Covid free νησιά» που προσπάθησε να… πουλήσει ο Θεοχάρης!

Έτσι, η Βρετανία έβαλε τη χώρα μας στην «πορτοκαλί» ζώνη, ανακόπτοντας την είσοδο Βρετανών τουριστών στη χώρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Οι κυβερνητικές επιλογές έχουν θέσει σε μεγάλο κίνδυνο έναν από τους βασικούς οικονομικούς τομείς της Ελλάδας, τον τουρισμό, γεγονός που θα έχει ανυπολόγιστες οικονομικές επιπτώσεις στους πολίτες και στην οικονομία.

Δεύτερο πλήγμα, από τη Norwegian

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο η Βρετανία που εμφανίζεται απρόθυμη να πιστέψει την ελληνική κυβέρνηση. Την εβδομάδα που πέρασε η αεροπορική εταιρία Norwegian ακύρωσε όλες τις πτήσεις για το 2021 από το Οσλο προς την Κεφαλλονιά. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, οι πτήσεις θα άρχιζαν από τα τέλη Ιουνίου και θα ολοκληρώνονταν στα μέσα του Αυγούστου. Επομένως, ακόμα μία χρονιά στην Κεφαλλονιά δεν αναμένουμε αφίξεις από τη Νορβηγία.

Προβλήματα υπάρχουν και με άλλες χώρες κυρίως όσον αφορά τα νησιά του Ιονίου, όπου οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που ανακοινώνει στα φιλικά της ΜΜΕ η κυβέρνηση, αλλά πολύ πιο αργά, ενώ οι υψηλές προσδοκίες που καλλιεργούνται από τους υπουργούς πάνε προς διάψευση.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα