Εκτεθειμένος ο Παππάς από την κατάθεση του Καλογρίτσα

Οι αιχμές για τα πάρε δώσε του πρώην υπουργού με τον Μαρινάκη φέρνουν σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση έχει περιέλθει ο Νίκος Παππάς μετά τις κατά ριπάς καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος συνεχίζει τη μαραθώνια κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Η συνομιλία μέσω sms που προσκόμισε ο εργολάβος, από την οποία αποδεικνύεται ότι ο πρώην υπουργός γνώριζε τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Καλογρίτσα – Χούρι για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, καθώς και οι σοβαρές αιχμές που άφησε ο μάρτυρας για πάρε δώσε ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εκθέτουν τον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης και, κατά συνέπεια, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, αίσθηση προκαλούν η παραδοχή του Χρήστου Καλογρίτσα ότι διοχέτευσε τα περιβόητα 3.000.000 ευρώ που έλαβε από τους Λιβανέζους στην εταιρία του γιου του, καθώς και η ομολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει τα χρήματα. Ο εργολάβος άμα τη ενάρξει της συνεδρίασης παρουσίασε και νέα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε με τον Νίκο Παππά, στα οποία ο ίδιος ο πρώτος καλεί τον τότε υπουργό να επικοινωνήσει με τους Λιβανέζους και να τους ζητήσει να πιέσουν για την εγγυητική επιστολή.

Ειδικότερα, ο εργολάβος γράφει αρχικά «Μάλλον… Τζίφος!!!», με τον Νίκο Παππά να ρωτά «Δηλαδή;, ενώ στη συνέχεια ο πάλαι ποτέ «κόκκινος» εργολάβος απαντά: «Χωρίς εγγυητική πώς θα πάμε; Πάρε τον Samer (σ.σ.: Χούρι) να πιέσουν το Λονδίνο να το στείλουν κατά προτεραιότητα, γιατί είναι για ελληνική κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα προσκόμισε στην επιτροπή ο μάρτυρας, οι δυο άνδρες συνομίλησαν τηλεφωνικά. Αν και ο Νίκος Παππάς είναι ολιγόλογος στα γραπτά μηνύματα, ωστόσο καθίσταται απολύτως σαφές ότι γνώριζε για τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής. Επιπλέον, ερωτήματα προκαλεί και η… άνεση του εργολάβου, ο οποίος ζητά από το τότε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μεσολαβήσει ώστε να βρεθούν τα χρήματα.

Την ίδια ώρα ο βασικός κατήγορος κατέθεσε πως εκείνος απλώς εκτελούσε εντολές του Νίκου Παππά, όταν συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ σημείωσε πως ο τελευταίος τού ανέφερε : «Ήμουν στο Μαξίμου το μεσημέρι και μίλησα με τον Νίκο για το θέμα». Εάν αληθεύει ότι ο επιχειρηματίας έκοβε βόλτες στο Μέγαρο Μαξίμου, προφανώς και ο Νίκος Παππάς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το αντικείμενο αυτών των συναντήσεων. Στο μεταξύ, ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρθηκε και στο «Documento», υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη Ν.Δ., πως τα 3.000.000 πήγαν στην εφημερίδα. Μάλιστα, η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις για τις αναφορές στο «Documento» και τα 3.000.000, καθώς και για τον ρόλο του Αρτέμη Αρτεμίου.

Απαντώντας, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως τα 3.000.000 ευρώ της εγγυητικής επιστολής ήταν δεσμευμένα από το Δημόσιο έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2017 και πως όταν επιστράφηκαν, τα κράτησε ο κ. Καλογρίτσας, όπως ομολόγησε ο ίδιος. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να κάνει λόγο για παραδοχή του εργολάβου πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει τα 3.000.000 ευρώ που χρωστάει στους Χούρι. «Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν γυρνάω πίσω λεφτά» φέρεται ότι κατέθεσε ο μάρτυρας, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την τεχνική – κατασκευαστική εταιρία Τοξότης, η οποία του ανήκει. Σημειωτέον ότι η κατάθεση του μάρτυρα συνεχίζεται σήμερα το πρωί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα