Τζαβάρας: Είναι πλέον ξένο σώμα στη «γαλάζια» Κ.Ο.

Όχι μόνο δεν σιωπά, αλλά συνεχίζει τις «βολές» για την κατάργηση των δύο πανεπιστημιακών σχολών της Ηλείας

Τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ Στο Κόκκινο επέλεξε αυτή τη φορά ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας για να εκτοξεύσει νέες βολές κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την κατάργηση των δύο πανεπιστημιακών σχολών της Ηλείας. Παράλληλα, υποστήριξε ακόμα μία φορά ότι ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας υπέκυψε στις παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διάσωση σχολής του Αιγίου εις βάρος των σχολών της Ηλείας, ενώ έκανε και αναφορές όλο νόημα στο Χάρβαρντ, στο οποίο, ως γνωστόν, έχει σπουδάσει ο πρωθυπουργός…

«Δεν μπορώ να παραστήσω τον κοσμοπολίτη όταν καταργούν ένα τμήμα άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγή και τη γνώση» είπε ο κ. Τζαβάρας αναφερόμενος στην απόφασή του να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα για βουλευτής. Παράλληλα, τόνισε ότι μια περιοχή με 800.000 στρέμματα κάμπου επιβάλλεται να έχει μια σχολή Γεωπονίας, έτσι ώστε να συνδέεται η επιστήμη με τη γνώση και τη φυσιογνωμία της περιοχής και χαρακτήρισε παράλογη την κατάργηση του τμήματος. Ο κ. Τζαβάρας φαίνεται ότι όχι μόνο δεν σιωπά, αλλά κλιμακώνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση και δείχνει σαν να γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο πολύ «ξένο σώμα» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., της οποίας είναι μέλος.

Ωστόσο υποστήριξε τον νόμο του υπουργείου Παιδείας, που μειώνει τους εισακτέους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όμως το παράδειγμα που χρησιμοποίησε αφήνει αιχμές: «Υπερασπίζομαι ότι το πτυχίο που παίρνει κάποιος από ένα πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει και ανάλογο μορφωτικό αποτύπωμα. Τι να το κάνω ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ με κοινωνικές ή οικονομικές σπουδές, όταν το αντίστοιχο μορφωτικό επίπεδο είναι μηδέν…» είπε ο κ. Τζαβάρας.

Όσον αφορά το θέμα των υπό κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων, επανέλαβε ότι αντέδρασε, γιατί, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών έλεγε ότι πέντε έξι τμήματα στο Αγρίνιο, στον Πύργο στην Αμαλιάδα και την Πάτρα ή συγχωνεύονται ή μεταφέρονται, στη συνέχεια «έφυγε από τη μέση το Αίγιο, γιατί ενδιαφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και το Αγρίνιο λόγω τοπικών βουλευτών, και έμειναν ο Πύργος και η Αμαλιάδα…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα