Τι συμβαίνει με την Προανακριτική Επιτροπή; Άρον άρον την κλείνει η Ν.Δ.

Κάτι ύποπτο συμβαίνει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου εξετάστηκε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, εκπροσωπώντας τον Δημήτρη Κοντομηνά, η Ν.Δ. αποποιήθηκε του δικαιώματός της να καλέσει νέους μάρτυρες, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό. Τι μεσολάβησε άραγε από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε η κυβερνώσα παράταξη είχε προτείνει για μάρτυρες τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Κώστα Βαξεβάνη;

Η στάση αυτή ρίχνει νερό στον μύλο όλων όσοι υποστηρίζουν ότι η Ν.Δ. έχει βρεθεί σε αδιέξοδο στην Προανακριτική, καθώς, ομολογουμένως, η βιασύνη της να κλείσει άρον άρον την επιτροπή δημιουργεί υποψίες. Μάλιστα, η Ν.Δ. αρνήθηκε την κλήση του Γιάννη Στουρνάρα και της γραμματέως του Καλογρίτσα, συμφώνησε ωστόσο με την κλήση του Θανάση Τσάδαρη, πρώην στελέχους της Attica Bank, ενώ επιφυλάχθηκε για τον Κώστα Βαξεβάνη. Όσο για τον Δήμο Βερύκιο, πέρασε το κατώφλι της Προανακριτικής ως ο πλέον στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη, είχε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να του «αρπάξει» τον Alpha.

Και ο ίδιος ο δημοσιογράφος, βεβαίως, είχε υποστηρίξει το περσινό καλοκαίρι με συνέντευξή του πως ασκήθηκαν πιέσεις στον Δημήτρη Κοντομηνά να παραδώσει την ανεξαρτησία του τηλεοπτικού του σταθμού στον Χρήστο Καλογρίτσα. Στη συνεδρίαση της Προανακριτικής παρουσιάστηκε το ηχητικό ντοκουμέντο αυτής της συνέντευξης, με τον Δήμο Βερύκιο να δηλώνει πως επιβεβαιώνει όσα είχε καταγγείλει τότε. Ωστόσο, η σημερινή του εμφάνιση στη Βουλή ήταν σε σαφώς πιο χαμηλούς τόνους, δίνοντας πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για αποδόμηση του αφηγήματος της Ν.Δ. «Το θέατρο της Προανακριτικής από φαρσοκωμωδία μετατρέπεται σε κλαυσίγελο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη» σχολίασαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «μετά το στραπάτσο της Ν.Δ. από την κατάθεση Καλογρίτσα, σήμερα ακολούθησε ο κόλαφος της κατάθεσης του Δήμου Βερύκιου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση βασίζεται στην αναφορά του δημοσιογράφου πως η συνάντηση Καλογρίτσα – Κοντομηνά, στην οποία δεν ήταν παρών, έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του εργολάβου, ενώ υποστήριξε πως πεποίθηση του ιδιοκτήτη του Αlpha ήταν «ότι το Μαξίμου δεν ήθελε τον Καλογρίτσα» και πως δεν μπορεί να συνεργαστεί «με έναν τύπο που δεν έχει μία στην τσέπη και βρίζει αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν», καθώς «αυτά δεν γίνονται ούτε στη Μαφία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα