Καταιγισμός σχολίων στα social media μετά τις δηλώσεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Ανελέητο «κράξιμο» Χατζηδάκη για τα ρεπό

Στο στόχαστρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρέθηκε ο υπουργός Εργασίας με αφορμή όσα δήλωσε για το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Ύστερα από όσα εξωφρενικά είχε υποστηρίξει προ εβδομάδων περί εργαζομένων, οι οποίοι με βάση τις νέες ρυθμίσεις θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να… μαζεύουν τις ελιές τους, ο Κωστής Χατζηδάκης θεώρησε σκόπιμο σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ερωτώμενος για το εάν θα μειωθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων, να απαντήσει «απλά δεν θα παίρνουν λεφτά, αλλά άδεια».

Με αυτόν τον τρόπο και μέσα σε λίγες λέξεις ο υπουργός Εργασίας εξήγησε, άθελά του, με τον πλέον… εκλαϊκευμένο τρόπο την ουσία των διατάξεων για τις υπερωρίες: δεν μειώνονται άμεσα οι μισθοί, δεν καταργείται το 8ωρο, απλά μειώνεται το κόστος των υπερωριών και δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, αντί για προσαυξήσεις στους μισθούς, να δίνουν παραπάνω μέρες «ξεκούρασης» στους εργαζομένους.

Όπως ήταν λογικό, ακολούθησε καταιγισμός σχολίων από πολίτες σε facebook και twitter, με το #ρεπό να είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης τα τελευταία 24ωρα και τις «καλλιτεχνικές» δημιουργίες χρηστών να σκορπούν άφθονο γέλιο.

Η αποστροφή του Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις, με τον υπουργό να επιλέγει, αντί να απαντήσει στα όσα ο ίδιος είπε, να επιτεθεί στην αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «γελοιοποιεί την έννοια “αντιπολίτευση”» και πρόσθεσε ότι «στη συνέντευξη ο υπουργός επαναλαμβάνει απλώς τις γνωστές ήδη θέσεις του για το νομοσχέδιο». Η ουσία του προβλήματος, που προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ο υπουργός, είναι ότι με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους να αμείβονται επί μήνες με 534 ευρώ και περίπου 1.000.000 άτομα να καλούνται να επιβιώσουν με το «αστρονομικό» ποσό των 650 ευρώ μεικτά του κατώτατου μισθού, οι προσαυξήσεις που δίνονται για τις υπερωρίες δεν είναι απλά μια επιλογή, αλλά μονόδρομος.

Και η ουσιαστική κατάργηση των προσαυξήσεων, με την υπόσχεση κάποια στιγμή στο μέλλον να δουλέψουν 4ήμερο, δεν είναι απλά μία λύση, αλλά η απόλυτη οικονομική καταστροφή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα