«Μυστικός δείπνος» Ζάεφ, Ερντογάν!

Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη και συμφωνίες για νέες μπίζνες

Μπίζνες με τα Σκόπια θέλει να κάνει ο Ερντογάν, που δεν υπολογίζει βέβαια καμιά… Συμφωνία των Πρεσπών όταν πρόκειται να επανασχεδιάσει τη διατήρηση της τουρκικής επιρροής στην ευρύτερη περιοχή βόρεια των συνόρων μας. Σύμφωνα λοιπόν με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ήταν αυτή που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το βράδυ του Σαββάτου, στην Κωνσταντινούπολη, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση των βόρειων γειτόνων μας, οι δύο άνδρες είχαν δείπνο εργασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν για τις αμοιβαίες φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δυναμική συνεργασία σε πολλούς τομείς.

Ο Ζόραν Ζάεφ επεσήμανε την εξαιρετικά καλή οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και το έντονο ενδιαφέρον των τουρκικών εταιριών να επενδύσουν στα Σκόπια και να εμβαθύνουν τις επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις. «Η οικονομική και εμπορική συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται μεγαλύτερη δυναμική με τη νέα συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, η οποία βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και έχει στόχο να προσφέρει περισσότερες διευκολύνσεις στους Τούρκους επενδυτές.

Οι Ζάεφ και Ερντογάν συμφώνησαν συγχρόνως ότι οι δύο χώρες, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, συνδέονται με τις ίδιες αξίες σε ό,τι αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μέσω των σχέσεων καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και σε ό,τι αφορά τον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο των δύο χωρών και το Διεθνές Δίκαιο.

Ο «σουλτάνος» από την πλευρά του υπογράμμισε ότι, παρά την πανδημία, οι δύο χώρες είχαν εξαιρετικές εμπορικές συναλλαγές το 2020 και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις τουρκικές επιχειρήσεις να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στα Σκόπια.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στη γειτονική μας χώρα στον αγώνα κατά της πανδημίας, και στο πλαίσιο αυτό ο Σκοπιανός υπουργός Υγείας Βένκο Φίλιπτσε γνωστοποίησε ότι η Τουρκία θα παραχωρήσει δωρεάν στη χώρα του 30.000 εμβόλια της κινεζικής Sinovac.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα