«Από Τούρκους εθνικιστές η δολιοφθορά στο Καστελόριζο»

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες από την Interpol έπειτα από αίτημα των ελληνικών Αρχών για την υπόθεση βεβήλωσης της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από Τούρκους εθνικιστές, με βάση και στοιχεία που ήρθαν στο φως από τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι. Η βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν ζητήσει από την Interpol βοήθεια, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι δράστες από τη γειτονική χώρα. Μάλιστα, έχουν αιτηθεί να παράσχουν στοιχεία οι αρμόδιοι του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Karar TV, όπου είχε δημοσιοποιηθεί βίντεο με πλάνα από drones, δείχνοντας το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία με κόκκινη μπογιά, μετά τη δολιοφθορά.

Το ρεπορτάζ του τουρκικού καναλιού επισήμανε ότι ομάδα Τούρκων εθνικιστών είναι οι δράστες δολιοφθοράς. «Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» ανέφερε το ρεπορτάζ του Karar TV.

Από την ελληνική πλευρά κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού είχαν δει τα drones από τα οποία ακούγονταν τουρκικά εμβατήρια.

Ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου Στράτος Αμύγδαλος δήλωσε σχετικά: «Περίπου στις 7.00-7.10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drones και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια, δεν είναι και ό,τι καλύτερο».

Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου, που μετέβησαν στο Καστελόριζο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Το drone φέρεται ότι απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας, όπου ήταν ο άγνωστος χειριστής του. Για τον λόγο αυτό έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Στο πλαίσιο της δικογραφίας αυτής, που έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι ελληνικές Αρχές υπέβαλαν το αίτημα συνδρομής στην Interpol για την εξιχνίαση της υπόθεσης βεβήλωσης της γαλανόλευκης στο Καστελόριζο. Οπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, η Interpol θα υποβάλει το αίτημα στο παράρτημά της στην Τουρκία, προκειμένου να διακριβωθούν οι δράστες για παράβαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα