Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη στη Ν.Δ. – «Μπαταχτσής ο Μητσοτάκης»

Σιγή ιχθύος από τη -λαλίστατη συνήθως- Ν.Δ. για το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που αποκαλύπτει τα δυσθεώρητα χρέη της των 343.000.000 ευρώ, και κυρίως για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φόρτωσε» το ταμείο της στα τέσσερα χρονια που είναι πρόεδρός της με 118.000.000 ευρώ, παρότι, όταν ανέλαβε, είχε δεσμευτεί ότι θα βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρεται στο δημοσίευμα της «δημοκρατίας» και με μια σκληρή ανακοίνωση χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «μπαταχτσή».

«Τριάντα εκατομμύρια ευρώ επιπλέον κάθε χρόνο φορτώνει στην πλάτη του ελληνικού λαού ο μπαταχτσής πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή είναι η ετήσια αύξηση των χρεών της Νέας Δημοκρατίας, που έχει τη δική του υπογραφή, από την ημέρα που έγινε πρόεδρος του κόμματος μέχρι σήμερα» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει φεσώσει συνολικά τη Νέα Δημοκρατία τέσσερα χρόνια τώρα 118.000.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “δημοκρατία”. Τα συνολικά χρέη του κόμματος αγγίζουν τα 342.000.000 ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν τα 2/3 των χρεών έχουν προκύψει από θητείες όλων των προηγούμενων προέδρων που είχε στην ιστορία της και το υπόλοιπο 1/3 μόνο στη θητεία του σημερινού προέδρου της!

Την ίδια στιγμή, το χρεοκοπημένο κόμμα που μας κυβερνά ψήφισε τον πτωχευτικό, που πετάει νοικοκυριά από τις εστίες τους και βγάζει στο σφυρί περιουσίες και πρώτες κατοικίες ακόμη και φυσικών προσώπων». Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Μητσοτάκη. Αυτός είναι μαθημένος, όπως φαίνεται, να μην πληρώνει τα χρέη του και να συνεχίζει το πλιάτσικο εις υγείαν των κορόιδων, δηλαδή των Ελλήνων πολιτών».

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Ν.Δ. για το 2020, τα τραπεζικά της δάνεια στο τέλος του 2020 ήταν 342.950.583 ευρώ, έναντι 308.665.292 το 2019.

Όταν ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία, τα δάνειά της ήταν 225.300.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2016, αυξήθηκαν δηλαδή 118.000.000 ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα