ΣΥΡΙΖΑ: Η εξέλιξη υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει σκευωρία αλλά σοβαρό σκάνδαλο

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, που άσκησε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, επειδή το 2018 αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τις ΗΠΑ τα οποία αφορούσαν λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της Ν.Δ., ο οποίος εμπλέκεται άμεσα στο σκάνδαλο Novartis.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του κ. Αγγελή η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δίνοντας νέα τροπή στη ζοφερή υπόθεση συγκάλυψης, ενώ καταρρίπτει πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της Ν.Δ. περί δήθεν «σκευωρίας» στο σκάνδαλο χρηματισμών της πολυεθνικής, κάτι που εξαρχής στήριξε με τεκμηριωμένα ρεπορτάζ η «δημοκρατία».

Η Κουμουνδούρου κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για τα άθλια ψέματά του προκειμένου να γλιτώσει αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και για το πλιάτσικο δισεκατομμυρίων σε βάρος Δημοσίου, ασφαλισμένων και φορολογουμένων, το οποίο εξάλλου επιβεβαίωσε και η ίδια η Novartis αποδεχόμενη να πληρώσει για διαφθορά στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ». Καλεί συγχρόνως τον πρωθυπουργό «να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό, ως έχει υποχρέωση, ποιος είναι ο πρώην υπουργός της Ν.Δ., που σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη ο κ. Αγγελής προσπάθησε να προστατεύσει».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλο, η συγκεκριμένη εξέλιξη «υποδηλώνει με εμφατικό τρόπο δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Πρώτον, ότι δεν υπάρχει καμία σκευωρία, όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση και εμπλεκόμενοι, αλλά ένα σοβαρό σκάνδαλο που έπληξε τα συμφέροντα του Δημοσίου και το οποίο ερευνούσε εξονυχιστικά η εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

Δεύτερον, ότι το σκάνδαλο Νοvartis, όπως αποδείχθηκε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της εταιρίας με το αμερικανικό δημόσιο και την καταβολή αποζημίωσης άνω των 300.000.000 ευρώ για παράνομες πράξεις που η πολυεθνική φαρμακευτική παραδέχθηκε ότι τέλεσε στην Ελλάδα, δεν είναι ένα φανταστικό σενάριο ούτε μια θεωρία συνωμοσίας, όπως επιχείρησε να το εμφανίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Από την Πειραιώς, μάλλον αμήχανα, ανακοινώθηκε: «Η Ν.Δ .σεβόμενη διαχρονικά την αρχή της διάκρισης των εξουσιών δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που φαίνεται ότι συνεχίζει να ζηλεύει το έργο του εκλεκτού για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης κατηγορουμένου υπουργού του και από τη θέση της αντιπολίτευσης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα