Νωρίς θυμήθηκε ο Στέλιος Πέτσας την πυροπροστασία!

Έπρεπε να γίνουν στάχτη Κορινθία και δυτική Αττική για να δώσει 2.840.000 € για αντιπυρικές δράσεις

Με καθυστερημένα ανακλαστικά και για μία ακόμη μία φορά… κατόπιν εορτής κινήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας όσον αφορά τις πρωτοβουλίες για την πυροπροστασία της χώρας. Αφού κάηκαν τις προηγούμενες ημέρες περισσότερα από 70.000 στρέμματα σε Κορινθία και δυτική Αττική, και ενώ έχουν ξεσπάσει πολλές ακόμα πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει έκτακτη επιχορήγηση 2.840.000 ευρώ για δράσεις αντιπυρικής προστασίας.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, παρόλο που φυσικά ο αγαπημένος των ΜΜΕ λόγω της γνωστής «λίστας Πέτσα» – έχει μοιράσει χρήμα στα μέσα ενημέρωσης, φροντίζοντας να βρίσκεται στο απυρόβλητο και οι τεράστιες ευθύνες του να είναι εξαφανισμένες από… προσώπου Γης. Έτσι, χθες, μετά… βαΐων και κλάδων, βγήκε να πανηγυρίσει για την… απόφασή του να μοιραστεί συνολικό ποσό ύψους 2.840.000 ευρώ σε 14 δήμους της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας, όπως είπε -με θράσος-, «για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν για την αντιπυρική περίοδο».

Η πρόσθετη χρηματοδότηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανταποκρίνεται στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας 11 δήμων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Το ποσό καλύπτει την εκτέλεση εργασιών που αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της «Μήδειας» και την ενίσχυση της πυροπροστασίας.

Οι δράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, καθαρισμούς και απομάκρυνση καύσιμης ύλης. Με μια υποκριτική μάλιστα δήλωσή του, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «στηρίζουμε τους δήμους για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο καιρό απαιτηθεί» τόνισε, χωρίς βέβαια ίχνος αυτοκριτικής για όσες καταστροφές έχουν ήδη συμβεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα