Τσίπρας: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στην πιο κυνική κυβέρνηση

Το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη για τα εργασιακά θα αποσυρθεί «όταν οι πολιτικές συνθήκες επιτρέψουν, μέσω της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, να συγκροτηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση» υποστήριξε από το βήμα ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας επί της ουσίας πεπεισμένος ότι θα επανέλθει στην εξουσία και τότε θα καταργήσει όσα ψήφισε χθες η Ν.Δ.

Στέλνοντας ταυτοχρόνως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για συστράτευση εν όψει των ερχόμενων εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, εκτιμώντας μάλιστα ότι δεν θα βρίσκεται για πολύ ακόμη στην εξουσία, καθώς, όπως είπε, «έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση στην πιο κυνική και ανίκανη κυβέρνηση». Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εσχάτως έχει… πάρει το όπλο του, εμφανιζόμενος έτοιμος για σκληρή μάχη με την κυβέρνηση, υποστήριξε πως «η κλεψύδρα και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα» και πως «έχει ήδη αρχίσει και το τέλος σας», ενώ έκανε αναφορά και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επικαλούμενος την περίοδο διακυβέρνησής του, λέγοντας «όταν κυβερνήσεις έρχονται σε σύγκρουση με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και τα συμφέροντά της, τότε είναι μετρημένες οι μέρες τους».

Αναφερόμενος δε στην πρόσκληση της Ν.Δ. και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για υπερψήφιση των θετικών διατάξεων του νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως οι κοινοτικές συμβάσεις που έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν είναι παρά ο «φερετζές των αντεργατικών μέτρων, που αποτελούν τον διακαή πόθο των εργοδοτών και του ΣΕΒ», που έρχονται χωρίς την πίεση της τρόικας. Επιτέθηκε δε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για «χυδαία» και «ασύστολα» ψεύδη, «προπαγάνδα», «διχαστική» ρητορική και επίθεση σε νέους, εργαζομένους, μεσαία τάξη και συνδικάτα. «Αποκαθηλώνετε το Εργατικό Δίκαιο, οδηγώντας σε κοινωνικό αυτοματισμό και απόλυτο διχασμό, ξεχρεώνετε γραμμάτια στον ΣΕΒ, περνάτε όσα δεν πέρασαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση τόσο για το ζήτημα του οκταώρου όσο και για τις αλλαγές στην κυριακάτικη αργία.

Ειδικά μάλιστα για τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ζητήματα των πρόσφατων απεργιών και εν γένει των συνδικαλιστών ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως αυτή «είναι η Δεξιά που γνωρίσαμε, το μαύρο σκοτάδι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα