Συνάντηση Σακελλαροπούλου με ομογενείς γερουσιαστές των ΗΠΑ

Με τους πολιτειακούς γερουσιαστές των ΗΠΑ Leonidas Raptakis από την πολιτεία Ρόουντ Αϊλαντ και Stephan Pappas από την πολιτεία Ουαϊόμινγκ συναντήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι δύο ομογενείς πολιτικοί, οι οποίοι εκπροσωπούν την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), ενημέρωσαν την κυρία Σακελλαροπούλου για τις δράσεις της Ένωσης και για το πρόγραμμα της επικείμενης γενικής συνέλευσης αυτής, η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον προσεχή Ιούλιο, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον καθηγητή Αρχαιολογίας και κάτοχο της Εδρας Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μιζούρι των ΗΠΑ Μιχάλη Κοσμόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε για την πορεία των σπουδών ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διατήρηση και ενδυνάμωση του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο και τον δήμαρχο της Υδρας Γεώργιο Κουκουδάκη, ο οποίος την προσκάλεσε να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2021», που διοργανώνονται κάθε χρόνο προς τιμήν του Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αποδέχθηκε την πρόσκληση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα