Λάρισα: Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας η άσκηση «MILEX-21»

Στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης διαχείρισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «MILEX-21», στην έδρα της 1ης Στρατιάς παρέστη ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η άσκηση διεξάγεται από τις 7 Ιουνίου έως σήμερα στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ – OHQ), στη Λάρισα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας άσκηση που διεξάγει η Ε.Ε. στη διαχείριση κρίσεων, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας των κρατών-μελών, με την εμπλοκή όλων των αρμόδιων φορέων του πολιτικού και στρατιωτικού τομέα.

Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός επισήμανε ότι «η Ε.Ε. καλείται να διαχειριστεί μια ιδιαίτερη ατζέντα προκλήσεων και υβριδικών απειλών, που γίνονται συνεχώς πιο πιεστικές και απρόβλεπτες, όπως πολεμικές συγκρούσεις, φυσικές καταστροφές, μετανάστευση». Στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών παρέστησαν επίσης ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο γενικός διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γάλλος ναύαρχος Herve Blejean, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο Ελληνας αντιπρόσωπος στην Ε.Ε., αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος και πλήθος στρατιωτικών αντιπρόσωπων κρατών-μελών της Ε.Ε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα