Ανατριχίλα! Ο σύζυγος είναι τελικά ο δολοφόνος της Καρολάιν

Έπαιζε θέατρο επί 38 ημέρες και εμφανιζόταν συντετριμμένος για τον φόνο της γυναίκας του και μητέρας του παιδιού του

Από τη Νάντια Αλεξίου

Είναι κάποιες στιγμές που το μυαλό αδυνατεί να χωρέσει ότι η αχρειότητα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία, δίνοντας σάρκα και οστά στις σκοτεινότερες παρυφές του ανθρώπινου ψυχισμού! Ότι ένας άνθρωπος μπορεί να σκοτώσει τον «άνθρωπό» του και ύστερα με απίστευτο κυνισμό και ψυχραιμία να πλάσει και να σκηνοθετήσει το «τέλειο έγκλημα»! Επί 38 ημέρες είχε δημιουργήσει ένα σενάριο «ληστείας μετά φόνου» και εμφανιζόταν συντετριμμένος για τη φρικτή δολοφονία της γυναίκας του, της μητέρας του παιδιού του, με την οποία είχαν μια τέλεια και ευτυχισμένη ζωή. Όμως, όπως τώρα προκύπτει, οι ευτυχισμένες μέρες ήταν από καιρό παρελθόν. Και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επέλεξε να γράψει το τέλος παίρνοντας τη ζωή της 20χρονης γυναίκας του και καταδικάζοντας ο ίδιος το παιδί του «να μη γνωρίσει ποτέ πόσο υπέροχη μανούλα είχε», όπως έλεγε στον επικήδειό του.

Από χθες το πρωί το πανελλήνιο βρίσκεται σε σοκ, καθώς οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά μοιάζουν με γροθιά στο στομάχι… Συγγενείς και φίλοι της βρίσκονταν χθες το πρωί στο νεκροταφείο της Αλοννήσου για το 40ήμερο μνημόσυνό της και ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν.

Ο 32χρονος σύζυγός της, αφού πήρε αγκαλιά τη μάνα της Καρολάιν και έκλαψαν ο ένας στον ώμο του άλλου, μεταφέρθηκε άρον άρον με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. από το νησί στη ΓΑΔΑ… Και έπειτα από σχεδόν εφτά ώρες ανακρίσεων και αντιφάσεων ομολόγησε το φρικτό έγκλημα… Άλλωστε όλα τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τον έδεναν ως το ανθρωπόμορφο τέρας που της έκοψε το νήμα της ζωής και έπειτα έβαλε πάνω στο άψυχο σώμα το μόλις 11 μηνών μωρό τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε ότι είχε τσακωθεί με τη σύζυγό του γιατί τον απείλησε ότι θα έπαιρνε το παιδί και θα έφευγε… Και ότι όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Επίσης τόνισε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχε πει κάτι στους αστυνομικούς γιατί φοβόταν για την ενός έτους σήμερα κόρη του με την Καρολάιν. Ωστόσο μέχρι και αργά χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για τον τρόπο που διέπραξε τη φρικτή δολοφονία ή αν είχε συνεργούς ή και άτομα που τον βοήθησαν μετά την αποτρόπαια πράξη του. Οι καταιγιστικές εξελίξεις ξεκίνησαν με την εσπευσμένη κλήτευση του συζύγου της Καρολάιν Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και τη μεταφορά του με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. από την Αλόννησο, όπου γινόταν το 40ήμερο μνημόσυνο της αδικοχαμένης κοπέλας, στην Ασφάλεια Αττικής, για να καταθέσει εκ νέου σε σχέση με τα νέα ευρήματα που προέκυψαν από την ψηφιακή εξέταση πειστηρίων.

«Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία, για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν. Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα (σ.σ.: χθες) στην Αλόννησο. Περιμέναμε να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος στη ΓΑΔΑ. Θα μπορούσε να γίνει και χθες, ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο κι έτσι σήμερα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για να δώσει πληροφορίες ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης» ανέφεραν το απόγευμα της Πέμπτης σε μια έκτακτη λιτή ανακοίνωση οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. Από τις αναλύσεις των ειδικών των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατά την εξέταση των δεδομένων προέκυψαν στοιχεία ότι μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών υπήρξε κίνηση σε χρόνο που δεν δικαιολογείται από όσα έχουν αναφερθεί σε καταθέσεις.

Μεταξύ άλλων, προέκυψαν αποτελέσματα από τις αναλύσεις στα ψηφιακά μέσα ηλεκτρονικών συσκευών που υπήρχαν στον χώρο, τη μνήμη της κάμερας της μεζονέτας, τα κινητά τηλέφωνα του 32χρονου πιλότου και της 20χρονης μητέρας, καθώς και το smartwatch της άτυχης κοπέλας, τα οποία ανέδειξαν στοιχεία ικανά να ανατρέψουν όσα είχαν προκύψει ως δεδομένα, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει αρχικά ο 32χρονος πιλότος.

Τι είχε ισχυριστεί

Στις καταθέσεις του ο πιλότος είχε ισχυριστεί ότι γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα τρεις αδίστακτοι κακοποιοί είχαν εισβάλει στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και είχαν σκοτώσει τη γυναίκα του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, πριν φύγουν είχαν πάρει μαζί τους τις κάρτες μνήμης από το καταγραφικό του κλειστού κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, από την εξέταση των ψηφιακών ιχνών προέκυψε ότι η κάρτα μνήμης μίας από τις κάμερες ασφαλείας είχε αφαιρεθεί στη 1.30 τα ξημερώματα. Λίγα λεπτά πριν έχει «πιάσει» τον πιλότο να βρίσκεται στο ισόγειο της μεζονέτας με το μωρό του αγκαλιά. Αλλά και η εξέταση σε μια εφαρμογή με γεωεντοπισμό εγκατεστημένη στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου έδειξε μετακίνησή του από τη σοφίτα στο υπόγειο της μεζονέτας σε χρόνο που, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ήταν ακινητοποιημένος με δεσμά.

Επιπλέον, από την εξέταση στο κινητό τηλέφωνο της 20χρονης, η οποία βρισκόταν στη σοφίτα ενώ ο σύζυγός της ήταν στο ισόγειο, προκύπτει ότι αντάλλασσαν μηνύματα που έδειχναν ότι υπήρξε προστριβή ανάμεσά τους. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η 20χρονη φέρεται ότι αποκάλεσε τον σύζυγό της «stupid» (σ.σ.: ανόητο). Τέλος, η βιομετρική εφαρμογή στο smartwatch που έφερε στον καρπό της η Καρολάιν σταμάτησε να καταγράφει παλμούς στη 1.30 τα ξημερώματα. Αυτή ήταν και η ώρα που προσδιόρισε τον θάνατό της ο ιατροδικαστής. Επίσης, από την έρευνα στο κινητό του 32χρονου προκύπτει ότι το επίμαχο διάστημα που υποτίθεται ότι ήταν δεμένος έκανε τρεις κλήσεις από το κινητό του: Μία στον ιδιοκτήτη της εταιρίας ελικοπτέρων όπου εργάζεται, μία σε μια γειτόνισσα και μία στην Αστυνομία.

Τέλος, από καταθέσεις μαρτύρων προέκυψε ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε κρίση το τελευταίο διάστημα και η Καρολάιν έψαχνε για ξενοδοχείο, προκειμένου να φύγει από την οικογενειακή κατοικία.

Τον έφεραν από την Αλόννησο «ως μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα» μετά το μνημόσυνο της 20χρονης

Μετά τα νέα ευρήματα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κάλεσαν εκ νέου τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, «ώστε να εξεταστεί ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες», όπως ανέφεραν. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν ολοκληρώθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο της Καρολάιν στην Αλόννησο, ο 32χρονος πιλότος παρελήφθη από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και μεταφέρθηκε στον 11ο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έδρα της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής φέρεται ότι έχει κληθεί για κατάθεση και ένας άνδρας που συνδέεται επαγγελματικά με τον 32χρονο, για να εξεταστεί σε σχέση με τα νέα ευρήματα που έχουν προκύψει. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης συσχετίστηκαν και όσα προέκυψαν από την ανάλυση όσων ανέφερε στην κατάθεσή της στους ερευνητές της Ασφάλειας η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου σχετικά με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις συνεδρίες της με την Καρολάιν.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας αποσαφηνίστηκε ότι η δράση οποιασδήποτε εγκληματικής ομάδας έχει διαπράξει ληστείες με βίαιες επιθέσεις σε σπίτια στην Αττική δεν σχετίζεται με την υπόθεση στα Γλυκά Νερά. Η Καρολάιν Κράουτς δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαΐου, σχεδόν έναν μήνα πριν από τα πρώτα γενέθλια της κόρης της (3 Ιουνίου) και δύο μήνες προτού η νεαρή σύζυγος και μητέρα κλείσει τα 20 της χρόνια (τον ερχόμενο Ιούλιο). Ηταν 6 τα ξημερώματα, όταν ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πραγματοποίησε κλήση στο Κέντρο της Αμεσης Δράσης, δηλώνοντας ξέπνοος: «Στην οδό Παναγούλη στα Γλυκά Νερά. Ληστές σκότωσαν τη γυναίκα μου».

Αμέσως κινητοποιήθηκε το σύνολο των πληρωμάτων της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια των υπηρεσιών της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραστών του αποτρόπαιου εγκλήματος στην οικογενειακή διπλοκατοικία της Αλ. Παναγούλη 10, όπου είχε μετακομίσει πρόσφατα το ζευγάρι, που μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε επιστρέψει από το τελευταίο του ταξίδι στο Ντουμπάι όπου πέρασε του Πάσχα μαζί με την 11 μηνών κόρη του Λυδία. Στο πλαίσιο της έρευνας η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ζήτησε από τις Αρχές της Αλβανίας συνδρομή για να εξεταστούν τρία άτομα αλβανικής υπηκοότητας που εγκατέλειψαν την Ελλάδα λίγο μετά τη δολοφονία της 20χρονης χωρίς να προκύψει κάτι.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα