Συλλήψεις τριών Τούρκων στην Αθήνα, με άρωμα κατασκοπίας

Με πλαστές ταυτότητες της Interpol και χιλιάδες ευρώ, διέμεναν σε νεοκλασικό και έταζαν ταξιδιωτικά έγγραφα σε μετανάστες

Έντονο άρωμα κατασκοπίας φαίνεται ότι είχε η δράση τριών Τούρκων υπηκόων που κυκλοφορούσαν με πλαστές ταυτότητες της Interpol στο κέντρο της Αθήνας, διέθεταν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, διέμεναν σε νεοκλασικό και έταζαν ταξιδιωτικά έγγραφα σε μετανάστες.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν τους τρεις Τούρκους υπηκόους και τους παρέδωσαν στην ΕΥΠ, η οποία πλέον ερευνά αν πρόκειται απλώς για κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών ή υπάρχουν και άλλου είδους ζητήματα, όπως η υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και η στρατολόγηση μεταναστών με κατασκοπευτικούς σκοπούς. Η στάση των συλληφθέντων, που αρνούνται να συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές, ενώ ένας εξ αυτών ισχυρίζεται ότι είναι Τούρκος αστυνομικός, αλλά και η «άψογη» ποιότητα των πλαστών εγγράφων που διέθεταν προκαλούν υπόνοιες για ένα υπόβαθρο υποστήριξης κρατικού επιπέδου.

Όλα άρχισαν όταν η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε πληροφορίες για έναν μυστηριώδη άνδρα, γύρω στα 45, που κυκλοφορούσε κυρίως στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία Αττικής και στην οδό Αχαρνών. Ο περίεργος άνδρας, που μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες, παρουσιάστηκε ως ξένος αστυνομικός που πλησίαζε αλλοδαπούς και τους πρότεινε διάφορων ειδών εξυπηρετήσεις, με κάποιους εξ αυτών να δέχονται να πληρώσουν χρήματα για να μεταφερθούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί δέχτηκαν να πληρώσουν χρήματα και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να πετάξουν από τη χώρα μας για το εξωτερικό, συγκεκριμένα για Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Σλοβακία, Ρουμανία. Μάλιστα, αν το επιθυμούσαν, εκείνος θα μπορούσε να τους χορηγήσει και ελληνικά διαβατήρια.

Η σύλληψή του, που οργανώθηκε από την ΟΠΚΕ, έγινε ύστερα από έφοδο στο σπίτι του, όπου βρίσκονταν και οι συνεργοί του. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 31.000 ευρώ, πλαστές ταυτότητες της Interpol,πλαστά διαβατήρια Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Σλοβακίας και Ρουμανίας. Επίσης βρέθηκαν διάφορα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών διαμονής, πλαστά δελτία αιτούντων ασύλου, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, αλλά και πλήθος αεροπορικών καρτών επιβίβασης σε αεροπλάνα στα στοιχεία διάφορων αλλοδαπών.

Η «εργαλειοποίηση» των μεταναστών από πλευράς Τουρκίας δεν περιορίζεται στη χρήση τους ως πολιορκητικών κριών για τη διάρρηξη των ελληνικών συνόρων, αλλά συνεχίζεται και αφού αυτοί περάσουν εντός ευρωπαϊκού εδάφους. Κάτι που έχει προκαλέσει οργή σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που βλέπουν να δρουν εντός της επικράτειάς τους πυρήνες που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος.

Υπενθυμίζεται επιπρόσθετα ότι ακόμη «τρέχει» η νομική διαδικασία για τη δράση των Τούρκων κατασκόπων στη Ρόδο. Η υπόθεση είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα το καθεστώς Ερντογάν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα