Απόλυτο… μπάχαλο στο TaxisNet με τα ενοίκια

Αδύνατη η συμπλήρωση του εντύπου Ε2 για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Χάος και με το επίδομα των 534€

Εναν απίστευτο παραλογισμό βιώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που μπορεί να ξεπέρασαν τον σκόπελο της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων, καθώς μέχρι πριν από λίγους μήνες πληρώνονταν με καθυστέρηση έως και τρεις μήνες, ωστόσο τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τον τρόπο δήλωσης των ενοικίων στις φορολογικές δηλώσεις.

Το σύστημα TaxisNet έχει ανοίξει από τις 27 Μαΐου και θεωρητικά μπορεί να υποδεχθεί τις δηλώσεις των φορολογουμένων, ωστόσο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, καθώς δεν γνωρίζουν τα ποσά που θα δηλώσουν στο έντυπο Ε2 για τα εισοδήματα από ενοίκια. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες που έχουν δώσει το δικαίωμα της υπεκμίσθωσης και δεν έχουν αποζημιωθεί από το κράτος, οι οποίοι περιμένουν να μάθουν αν εγκριθεί η αίτηση που έχουν καταθέσει, ειδάλλως να προχωρήσουν σε εξώδικη δήλωση προκειμένου να γλιτώσουν τους φόρους για ενοίκια που δεν εισέπραξαν.

Πρόβλημα με τις φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν μόνο χιλιάδες ιδιοκτήτες, αλλά και χιλιάδες ακόμα φορολογούμενοι, όπως εκείνοι που έχουν λάβει το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ εντός του 2020, το οποίο δεν έχει προσυμπληρωθεί ακόμα στο ηλεκτρονικό σύστημα. Αυτή η καθυστέρηση έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα.

Για παράδειγμα, χιλιάδες οικογενειάρχες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21, δεν μπορούν να υποβάλουν δήλωση, όπως και οι οικογένειες που θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αφού πρώτα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση και να συμπεριλάβουν το εκκαθαριστικό τους στον φάκελο με τα δικαιολογητικά της αίτησης εγγραφής – επανεγγραφής.

Με τη φορολογική διοίκηση και τα υπουργεία που καθυστερούν την αποστολή των στοιχείων στο Taxis για να εμφανιστούν ως προσυμπληρωμένα έχει προκληθεί ένα αλαλούμ άνευ προηγουμένου. Η λίστα με τα προβλήματα δεν έχει τέλος, καθώς υπάρχουν πολλές υποπεριπτώσεις φορολογουμένων που ταλαιπωρούνται ακόμα, παρότι επιθυμούν να υποβάλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση, ακόμα κι αν έχουν σκοπό να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου για να τύχουν της έκπτωσης του 3%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα