Αναίσχυντη στήριξη στην κατάπτυστη συμφωνία!

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υπερασπίζεται με πάθος τις Πρέσπες, παριστάνοντας τον συνήγορο των προκλητικών Σκοπιανών

Aμετανόητος και αναίσχυντος μέχρι τέλους παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να υπερασπίζεται με πάθος την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις προκλήσεις των Σκοπιανών, πότε με τη φανέλα στο Euro, πότε με το προκλητικό tweet του Ζόραν Ζάεφ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν μετατραπεί επί της ουσίας σε συνηγόρους των Σκοπιανών, πιέζοντας την κυβέρνηση να φέρει εδώ και τώρα προς κύρωση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια. Την αρχή έκανε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ζήτησε να συζητηθούν τα μνημόνια, επιμένοντας πως το συμφέρον όλων είναι «η πατριωτική συμφωνία να στεριώσει και να βαθύνει».

«Φέρτε τα μνημόνια, είναι κέρδος» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας μάλιστα τη Ν.Δ. να σταματήσει να παίζει με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα στην περιοχή και να δίνει χώρο διείσδυσης στην Τουρκία. Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, και και η διαβεβαίωσή του πως ακόμα και αν ορισμένοι βουλευτές της Ν.Δ. δεν στηρίξουν τα τρία μνημόνια, θα τα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά, πάντως, με το tweet του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος απάλειψε το «Βόρεια», ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε πως «πολύ κακώς έκανε το αυτό».

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της «συγγνώμης» που ζήτησε ο Ζάεφ, αποκαλώντας σημαντική τη Συμφωνία των Πρεσπών, «τώρα που η Τουρκία καραδοκεί». Επιτέθηκε δε στον Αντώνη Σαμαρά, αποκαλώντας τον «πατριάρχη της εθνικής ανωμαλίας» και «εξόριστο της Κηφισιάς».

Απαντώντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως η «κακή» συμφωνία δεν προβλέπει μηχανισμό ποινής όταν κάποιος την παραβιάζει εξόφθαλμα, προσθέτοντας πως «για να τηρείται η συμφωνία από την πλευρά μας, πρέπει να τηρείται και από την άλλη πλευρά, αλλιώς δεν τηρείται καθόλου».

Ο δε Κώστας Τασούλας, ερωτηθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την κύρωση των μνημονίων με τα Σκόπια, υποστήριξε πως «δεν είναι στην προτεραιοποίηση» που του έχει δοθεί. «Δεν είναι κάτι συνταρακτικό. Δεν επηρεάζουν την υλοποίηση της συμφωνίας. Άλλωστε, το σκέλος που αφορά το FIR ούτως ή άλλως τηρείται», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα