Σάλος για τις αμοιβές των ΕΛ.TΑ. προς τον Ανδρέα Πάτση!

Πήγε… περίπατο το ασυμβίβαστο με τις νομικές υπηρεσίες άνω των 200.000 €

Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα εγείρει η αποκάλυψη ότι ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης έλαβε από τα ΕΛ.ΤΑ. πάνω από 200.000 (!) ευρώ για παροχή νομικών συμβουλών, και μάλιστα εν μέσω πανδημικής κρίσης. O «γαλάζιος» βουλευτής έχει προκαλέσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ, εν προκειμένω, είναι απολύτως έκθετος, καθώς, ακόμη και αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι νόμιμες, σε καμία περίπτωση δεν είναι ηθικό ένας εν ενεργεία κυβερνητικός βουλευτής να έχει λαμβάνειν, μέσω εταιρίας του, αστρονομικά ποσά από έναν οργανισμό του Ελληνικού Δημοσίου. Στη σχετική αποκάλυψη-καταγγελία προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του κόμματος Μάριο Κάτση και Νατάσα Γκαρά να φέρνουν το θέμα στο φως, αλλά και στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτησή τους στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όπως καταγγέλλουν, η δικηγορική εταιρία του βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. (τον οποίο, σημειωτέον, δεν κατονομάζουν), η οποία φέρει επωνυμία με το ονοματεπώνυμο του βουλευτή, σύμφωνα με όσα έγγραφα έχουν αναρτηθεί στη Δι@υγεια, μέσα σε σχεδόν 7 μήνες έλαβε από τα ΕΛ.ΤΑ. συνολικά 201.177 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ ή, αλλιώς, σχεδόν 28.500 ευρώ τον μήνα. Οι βουλευτές επικαλούνται συγκεκριμένα έγγραφα που πιστοποιούν αυτά τα ποσά και τα οποία βρίσκονται ακόμη στη Δι@ύγεια.

Μάλιστα, με αφορμή την απίστευτη υπόθεση, βρίσκουν ευκαιρία να επιτεθούν στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των ΕΛΤΑ, υποστηρίζοντας πως, τη στιγμή που ο Ανδρέας Πάτσης λάμβανε ζεστό κρατικό χρήμα, η διοίκηση των ταχυδρομείων είχε κλείσει υποκαταστήματα και απολύσει συμβασιούχους, ενώ την ίδια περίοδο ο υπουργός έφερε τροπολογία «αποδιάρθρωσης των ΕΛ.ΤΑ. με διάλυση των σχέσεων εργασίας και ουσιαστικά υποχρεωτικές εξόδους και μετακινήσεις, δηλώνοντας ότι είναι σε οριακή οικονομική κατάσταση, ότι θα συρρικνωθούν και θα ιδιωτικοποιηθούν» όπως αναφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση, με την ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν είναι σε γνώση του υπουργού οι σχετικές αποφάσεις της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ., ενώ ρωτούν τον Κυριάκο Πιερρακάκη ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και με ποια κριτήρια επελέγη η συγκεκριμένη εταιρία, καθώς και αν θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει το «πάρτι απευθείας αναθέσεων, πρόσληψης υψηλόμισθων συμβούλων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στα ΕΛ.ΤΑ.».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα