Οι επιλεκτικές ευαισθησίες της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Την ίδια στιγμή που οι Μακεδόνες δείχνουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως τον «νεκροθάφτη» των νομικών τους προσπαθειών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών -με τον τότε ρόλο της ως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας-, η ίδια επιχειρεί να ενδυθεί τον μανδύα του υπερασπιστή των καταπιεσμένων γυναικών στη χώρα μας.

Συρόμενη πίσω από τις «στάρλετ» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που πρόλαβαν να μετατρέψουν ένα αποτρόπαιο γεγονός σε εργαλείο κοινωνικής μηχανικής, η καθήμενη στον θώκο του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα κυρία Σακελλαροπούλου αποφάσισε σε άρθρο της στα «ΝΕΑ» το Σάββατο να περιγράψει σχεδόν ως… Ιράν τη χώρα μας.

Αναφερόμενη σε «κυρίαρχο σεξιστικό λόγο» που έφτασε ο καιρός να… εξαλειφθεί, δεν παρέλειψε να υιοθετήσει όλη τη φρασεολογία του «δικαιωματιστικού» τόξου, κάνοντας λόγο για «γυναικοκτονίες», «έμφυλη βία» και «έμφυλα στερεότυπα».

Όλα αυτά υπενθυμίζεται ότι τα κατήγγειλε η κυρία Σακελλαροπούλου με τον θεσμικό ρόλο που της δίνει το αξίωμά της ως πρώτου πολίτη της χώρας αυτής μέσα από τις σελίδες του πλέον συστημικού, ίσως, μέσου. Είναι σαφές ότι η κυρία Σακελλαροπούλου έχει αποφασίσει να αποστασιοποιηθεί από την τακτική πολλών εκ των προκατόχων της και να μετατρέψει τη θητεία της στο Μέγαρο Μαξίμου σε ευκαιρία για να προωθήσει τα ιδεολογήματα του δικαιωματισμού, επιδεικνύοντας επιλεκτική ευαισθησία σε όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

Αυτές οι επιλεκτικές ευαισθησίες της Πρόεδρου μάλλον προκάλεσαν και την αντίδραση του βουλευτή της Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε επί λέξει πως, καθώς η ΠτΔ θέτει τη γυναίκα στο επίκεντρο, «περιμένουμε επίσης τις πρωτοβουλίες της για την απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ, αλλά και την προστασία κάθε γυναίκας στη χώρα από τη βία της σαρίας». «Για τη διαπίστωση της αναγκαιότητας όσων αναφέρω και αν η φρουρά της μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά μας, την προσκαλώ για έναν περίπατο στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, στην Α΄ Αθήνας» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα