Πλάτη των συριζαίων σε Ζάεφ και Μητσοτάκη!

Αμετανόητος ο Κατρούγκαλος έσπευσε να δώσει συγχωροχάρτι στον Σκοπιανό πρωθυπουργό, που μας δουλεύει ψιλό γαζί

Την ώρα που οι Σκοπιανοί μάς δουλεύουν ψιλό γαζί, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδέχεται κατ’ ουσίαν τον αλυτρωτισμό τους και η διεθνής κοινότητα μειδιά ειρωνικά με τις εγχώριες πολιτικές μετριότητες που έχουν μπλέξει σώβρακα με φανέλες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρει δημοσίως δεκανίκι στον πρωθυπουργό για την επαίσχυντη Συμφωνίας των Πρεσπών!

Ενώ η κυβέρνηση έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση ύστερα από την τελευταία πρόκληση του Ζάεφ με την ανάρτηση περί «Μακεδονίας», ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης -δρώντας ως κυβερνητικότερος της κυβέρνησης- δήλωσε ότι το θέμα πρέπει να θεωρηθεί «λήξαν» και να κυρωθούν άμεσα τα τρία μνημόνια της συμφωνίας… «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να ασκεί εξωτερική πολιτική με εσωκομματικά κριτήρια» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, αξιοποιώντας βεβαίως την πολιτικάντικη στάση της ηγεσίας της Ν.Δ. και ειδικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πούλησε την εθνική υπόθεση για να αποσπάσει τη λαϊκή ψήφο και τώρα φοβάται τη Βουλή και τη γενική κατακραυγή.

«Συνεχίζονται η διγλωσσία και η υποκρισία της κυβέρνησης. Πολλά στελέχη της αρνούνται και σήμερα να χρησιμοποιήσουν τον όρο Βόρεια Μακεδονία»… διαμαρτύρεται κι από πάνω ο εθνικά ανυποψίαστος Κατρούγκαλος, που εκπροσωπεί αυθεντικά μια σχολή σκέψης η οποία δεν αντέχει να σηκώνει στους ώμους της υποθέσεις υπαρξιακής εθνικής ευθύνης. Οπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «καθυστερεί να φέρει στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας που προωθούν τα εθνικά μας συμφέροντα (το ένα από αυτά αφορά την αμυντική κάλυψη της Βόρειας Μακεδονίας από τις δικές μας δυνάμεις) αποκλειστικά και μόνο λόγω των ενδοκομματικών της αντιθέσεων και των αντιδράσεων της εθνικιστικής της πτέρυγας. Πλημμελώς εφαρμόζει τη συμφωνία, και πάλι προς βλάβη των εθνικών μας συμφερόντων, και σε άλλους κρίσιμους τομείς. Μεγάλες είναι, για παράδειγμα, οι καθυστερήσεις στη λειτουργία των επιτροπών για τα σχολικά βιβλία και τα σήματα. Αναντίρρητα, η αντιφατική αυτή στάση αποδυναμώνει τη διπλωματική θέση της Ελλάδας, τους μοχλούς πίεσης προς τη γείτονα, αλλά και τις δυνατότητες προσέγγισής της».

Αναφερθείς στη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας του ανυπόληπτου κρατιδίου στο Euro αναφέρει: «Πράγματι, η Συμφωνία των Πρεσπών επιβάλλει η εθνική ομάδα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της χώρας, και είχα καλέσει και προσωπικά τις αθλητικές και πολιτικές Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστούν τις σχετικές υποχρεώσεις τους. Ήδη όμως ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, όπως έπρεπε, αναγνώρισε το λάθος αρχικών του τοποθετήσεων, υπογραμμίζοντας δημόσια τα παραπάνω. Θεωρώ, συνεπώς, το θέμα λήξαν. Ας αναλογιστούν όμως όσοι εξακολουθούν και σήμερα να είναι αντίθετοι στη συμφωνία, με ποια φανέλα και με τι όνομα θα αγωνιζόταν η εθνική ομάδα χωρίς αυτή…».
Το μέτρο της αξιοπρέπειας δίνει η γειτονική Βουλγαρία, η οποία υποδεικνύει στην ψοφοδεή ελληνική πολιτική τάξη τον τρόπο με τον οποίον μια χώρα υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα