«Μπλόκο» σε μετανάστες! Ασφαλής χώρα η Τουρκία!

Σε λιγότερο από τρεις ημέρες απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου 19 Αφγανών μετά την παράνομη άφιξή τους στη Λέσβο

Μόνο θετική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί η εφαρμογή εκ μέρους των ελληνικών Αρχών της Κοινής Υπουργικής Απόφασης της 7ης Ιουνίου του 2021, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θεωρείται ασφαλές κράτος για άτομα προερχόμενα από Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν και Μπανγκλαντές, χώρες από τις οποίες προέρχεται μεγάλο ποσοστό των παρανόμως εισερχομένων στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, από ελληνικής πλευράς την προηγούμενη εβδομάδα απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου 19 Αφγανών ανδρών, γυναικών και παιδιών σε λιγότερο από τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την αφιξή τους στη Λέσβο, αποφεύγοντας έτσι μια μακρά διαδικασία. Οπως σημειώνεται από πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μπορεί αυτή μέχρις στιγμής να είναι η μοναδική περίπτωση -λόγω μηδενικών άλλων ροών-, όμως η συγκεκριμένη πολιτική θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για όλους όσοι προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την μήνιν διάφορων «αλληλέγγυων» και επαγγελματιών ανθρωπιστών, που βρήκαν ευκαιρία να εξαπολύσουν πλήθος κατηγοριών κατά της χώρας μας. Υπενθυμίζεται ότι 40 ΜΚΟ είχαν στις 14 Ιουνίου με κοινή τους επιστολή ζητήσει την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, ενώ αμέσως μετά την εφαρμογή της ΚΥΑ δεν έλειψαν και οι φωνές αυτών που κατηγορούν τις ελληνικές Αρχές για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Οπως, όμως, με νόημα υπογραμμίζουν κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, η συγκεκριμένη απόφαση της ελληνικής πλευράς ενοχλεί τις ΜΚΟ κυρίως διότι απομειώνει τον ρόλο που μπορούν να παίξουν αναλαμβάνοντας «με το κεφάλι» τούς εισερχόμενους είτε σε επίπεδο «ανθρωπιστικής» είτε «νομικής βοήθειας», ενώ ταυτόχρονα θεωρείται ότι θα βάλει εμπόδια στη βιομηχανία που έχει στηθεί από τουρκικής πλευράς.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν οι «δίχως επιστροφή» πτήσεις από χώρες της Αφρικής προς την Κωνσταντινούπολη με ελάχιστο κόστος είχαν γίνει «ανάρπαστες» από ανθρώπους που είχαν σκοπό να περάσουν στην Ευρώπη. Και όταν τα… κατάφερναν, την «προστασία» τους αναλάμβαναν οι διάφορες ΜΚΟ που βλέπουν τώρα τον ρόλο τους να ελαχιστοποιείται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα