Προπαγάνδα «Γκέμπελς» από Σαμαρά και Παπασταύρου

Ούτε λέξη για τα Panama Papers και τα (πάρα πολλά) εκατομμύρια του φίλου τους επιχειρηματία Κ. Χαΐτογλου στην Ελβετία!

Παραπλανητική επιχείρηση, που θα ζήλευε ακόμα και ο μαύρος προπαγανδιστής Γκέμπελς, έστησαν χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο στενός συνεργάτης του Σταύρος Παπασταύρου. Η επιχείρηση βέβαια στέφθηκε από αποτυχία, αφού δεν βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη για τις δυσώδεις υποθέσεις των Panama Papers και των λογαριασμών φίλου τους επιχειρηματία, όσο κι αν προσπαθούν αμφότεροι να παρουσιαστούν καθαροί ενώπιον της κοινής γνώμης.

Με αφορμή την αναμενόμενη και τυπική διαδικασία για το αμετάκλητο ενός βουλεύματος που εκδόθηκε… πέρυσι τον Σεπτέμβριο για… μία μόνο από τις πολλές υποθέσεις του μοιραίου συμβούλου, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 Παπασταύρου».

Κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα ότι «γνώριζε από την πρώτη στιγμή την αθωότητα του Παπασταύρου, αλλά κατασκεύασε, μαζί με το παρακράτος του, κατηγορίες χωρίς ντροπή. Αντί να συγκρουσθούμε πολιτικά, προτίμησε τη συκοφαντία και τη διαπόμπευση εμένα και των συνεργατών μου. Στην πολιτική δικαιώνονται οι αρχές, οι αξίες, η σοβαρότητα και όχι η λάσπη».

Νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Παπασταύρου είχε υποστηρίξει: «Οι διώκτες μου ήταν αδίστακτοι. Επιχείρησαν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, εκβίασαν, έφτασαν μέχρι να αποκρύψουν έγγραφο που αποδείκνυε την αθωότητά μου. Επρεπε να καταδικαστώ και να παραμείνω αμαυρωμένος, εκτός και αν μιλούσα εναντίον της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη».

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός και ο σύμβουλός του κάνουν πως ξεχνούν άλλες υποθέσεις που, ασφαλώς, δεν περιλαμβάνονται στο βούλευμα. Μεταξύ αυτών:

• Τα Panama Papers και τα Paradise Papers, που δεν είναι προϊόν κάποιας ελληνικής πολιτικής «συνωμοσίας» και αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπασταύρου διοικούσε τουλάχιστον τέσσερις offshore μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου! Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε και ηθικό. Είναι γνωστό ότι ο κ. Παπασταύρου, προτού αναλάβει τη θέση του στο πρωθυπουργικό γραφείο, κατέθεσε το αποδεικτικό αναστολής άσκησης δικηγορικού λειτουργήματος, όπως όλοι οι συνάδελφοί του επί όλων των κυβερνήσεων. Ίσως ο κ. Σαμαράς να κρίνει ηθικό να διοικούνται offshore μέσα από την έδρα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά ο κ. Παπασταύρου παρανομούσε, αφού η δικηγορική του ιδιότητα ήταν σε αναστολή. Εκτός αν η αναστολή αφορούσε μόνο την Ελλάδα και όχι τους εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους. Ενδεικτικό της επιχείρησης παραπλάνησης είναι ότι ο κ. Παπασταύρου επιχείρησε, πλαγίως, να συνδέσει το βούλευμα ακόμα και με διεθνή δημοσιεύματα σε βάρος του για τα Panama Papers!

• Μία από τις πρώτες κινήσεις του κ. Σαμαρά, τον Σεπτέμβριο του 2012, ήταν να στείλει τον κ. Παπασταύρου, μαζί με τον τότε υφυπουργό Οικονομικών στην Ελβετία για να συζητήσει «θέματα των εκεί Ελλήνων καταθετών».

Μεταξύ των καταθετών όμως ήταν ο επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης Κων. Χαΐτογλου με τις γνωστές θερμές προσωπικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Και -σαν να μην έφτανε αυτό- έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. του Ιανουαρίου 2019 αποδεικνύει ότι η επενδυτική εταιρία του κ. Παπασταύρου και των συνεταίρων του, Σ. Μιωνή και Αγγ. Μεταξά, ήταν διαχειριστής των καταθέσεων του κ. Χαΐτογλου στην Ελβετία, οι οποίες ανέρχονταν σε πάρα πολλά εκατομμύρια. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μέρος της γνωστής «λίστας Λαγκάρντ», έχει αποκαλυφθεί από τη «δημοκρατία», αλλά δεν έχει ακόμα ερευνηθεί αρμοδίως στις πραγματικές διαστάσεις της.

Παράλληλα, οι κύριοι Σαμαράς και Παπασταύρου ξεχνούν πως, όσο οι ίδιοι ασχολούνταν με τη διοίκηση των offshore και τα εκατομμύρια στην Ελβετία, η ελληνική οικονομία κατέρρεε και οι Ελληνες πολίτες-φορολογούμενοι στέναζαν. Ασχολούνταν με αυτές τις μη κυβερνητικές υποθέσεις αντί να αφοσιωθούν στα καθήκοντά τους. Και έτσι δεν κατάφεραν να κλείσουν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα των δανειστών το 2014 και έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα